­čľ╝´ŞĆ Grad Kri┼żevci osigurao vrijednu opremu za kri┼żeva─Źke vatrogasce

29. sije─Źnja 2021. Autor: prigorski.hr Kri┼żevci ­čľ╝´ŞĆ Grad Kri┼żevci osigurao vrijednu opremu za kri┼żeva─Źke vatrogasce


Grad Kri┼żevci osigurao je vrijednu vatrogasnu opremu za sva 35 dobrovoljno vatrogasna dru┼ítva koja djeluju na podru─Źju Kri┼żevaca. Opremu u vrijednosti 190 tisu─ça kuna predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih dru┼ítava uru─Źili su gradona─Źelnik Mario Rajn, zamjenik gradona─Źelnika Mario Martin─Źevi─ç i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Kri┼żevaca Miroslav Petra─Źija s tajnikom Ivanom Matosovi─çem.

Oprema je nabavljena u skladu s potrebama dobrovoljnih vatrogasnih dru┼ítava pa je tako nabavljena 21 interventna osobna za┼ítitna oprema koja se sastoji od vatrogasnog odijela, ─Źizmi i kacige te je nabavljeno 14 agregata za struju.

Gradona─Źelnik Rajn tom je prilikom istaknuo kako su vatrogasci prvi koji poma┼żu tijekom po┼żara, poplava, potresa i drugih nepogoda:

vatrogascna oprema (1)

ÔÇ×Na┼íi vatrogasci uvijek su na prvoj crti obrane od nesre─ça i katastrofa i upravo zato smo osigurali ovu vrijednu opremu. Sjetimo se samo da su bili me─Ĺu prvima koji su 29. prosinca oti┼íli u Petrinju u pomo─ç kolegama nakon sna┼żnog potresa. U zadnje tri godine zna─Źajno smo pove─çali izdvajanja za vatrogastvo, a ovom opremom omogu─çili smo im da jo┼í u─Źinkovitije i kvalitetnije izvr┼íavaju sve zada─çe prilikom vatrogasnih intervencija. Ipak, nadam se da ─çe intervencija biti ┼íto manje, a da ─çe ovu opremu koristiti uglavnom za vje┼żbe.ÔÇť

vatrogascna oprema (29)

Vatrogastvo je va┼żan dio dru┼ítva, a Kri┼żevci su poznati kao najvatrogasniji grad u Hrvatskoj. Da je Kri┼żevcima vatrogastvo bitno svjedo─Źi ─Źinjenica da je Grad Kri┼żevci udvostru─Źio ulaganja u vatrogastvo u zadnje tri godine pa je tako 2017. godine za vatrogastvo osigurano 672 tisu─ça kuna dok je taj iznos u 2020. godini pove─çan na 1,4 milijuna kuna.

vatrogascna oprema (30) vatrogascna oprema (28) vatrogascna oprema (26) vatrogascna oprema (25) vatrogascna oprema (24) vatrogascna oprema (23) vatrogascna oprema (22) vatrogascna oprema (21) vatrogascna oprema (20) vatrogascna oprema (19) vatrogascna oprema (18) vatrogascna oprema (17) vatrogascna oprema (16) vatrogascna oprema (15) vatrogascna oprema (14) vatrogascna oprema (13) vatrogascna oprema (12) vatrogascna oprema (11) vatrogascna oprema (10) vatrogascna oprema (9) vatrogascna oprema (8) vatrogascna oprema (7) vatrogascna oprema (6) vatrogascna oprema (5) vatrogascna oprema (4) vatrogascna oprema (3) vatrogascna oprema (2)

Facebook Comments