Danas je u Zagrebu održano svečano uručenje ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu sredstava kroz Poziv „Osiguravanje školske prehrane za  djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022. – 2023.)“. Ugovore je uručio ministar  rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, a u ime Grada Križevaca, ugovor je preuzeo Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam.

Ministar Piletić naglasio je da se današnjim potpisanim ugovorima iz sedmog Poziva osigurava podjela obroka u 226 osnovnih škola za više od 14,5 tisuća školaraca.

02 IMG_8838

Gradu Križevcima odobren je za EU projekt ”Školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva na području Grada Križevaca u školskoj godini 2022.-2023.” dodijeljeno ukupno 673.215,35 kuna, čime su za narednu školsku godinu osigurana sredstva za prehranu ukupno 685 učenika koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

04 IMG_88_60

Time je već šestu godinu za redom osiguran značajan iznos EU sredstava za poboljšanje standarda učenika osnovnih škola kojima je osnivač Grad Križevci, i to u matičnoj i područnim školama OŠ Ljudevita Modeca Križevci i OŠ ”Vladimir Nazor” Križevci te u Centru  za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.