Grad Križevci objavio je 24. listopada 2023. godine javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na dar za božićne blagdane (božićnicu) u 2023. godini.

Prijave su se zaprimale do 13. studenog 2023. godine, a pravo na božićnicu ostvarilo je 387 građana u iznosu od 35 eura po osobi, a Grad je za tu namjenu osigurao u svoj Proračunu sredstva u iznosu od 13.545 eura. Isplata božićnice izvršit će se na bankovni račun tijekom sljedećeg tjedna, a građani koji ga nemaju primit će na kućnu adresu obavijest o danu i vremenu podizanja božićnice na blagajni Grada.

Pravo prijave na javni poziv imale su osobe s prebivalištem na području Grada Križevaca čiji ukupni mjesečni prihodi ne prelaze 300,00 eura (2.260,35 kuna) i koje imaju jedan od sljedećih statusa: umirovljenik, korisnik zajamčene minimalne naknade, osoba s invaliditetom, nezaposleni hrvatski branitelj iz Domovinskog rata ili korisnik nacionalne naknade za starije osobe.

Podsjećamo da je Grad i prijašnjih godina dodjeljivao dar za građane povodom Božića, ali prema popisu drugih ustanova i udruga.