Grad Križevci nastavlja olakšavati stambeno pitanje mladim obiteljima // Gradonačelnik Rajn: Moj je posao osigurati uvjete za ostanak mladih i njihovih obitelji u Križevcima

13. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Istaknute vijesti Grad Križevci nastavlja olakšavati stambeno pitanje mladim obiteljima // Gradonačelnik Rajn: Moj je posao osigurati uvjete za ostanak mladih i njihovih obitelji u Križevcima


Kako bi olakšao mladima gradnju prve nekretnine, Grad Križevci uveo je popust na plaćanje komunalnog doprinosa za izgradnju prve nekretnine za bračnu ili izvanbračnu zajednicu za oboje supružnika koji su mlađi od 45 godina.

Za obitelji bez djece može se ostvariti 10 posto popusta, za obitelji s jednim djetetom 20 posto, za obitelji s dvoje djece 30 posto dok se za obitelji s troje ili više djece može ostvariti 40 posto popusta.

Svi u državi pričaju o mladima koji iseljavaju, o tome kako Hrvatska zbog toga polagano izumire, o nužnosti demografske obnove. Grad Križevci djeluje. Prijašnjoj mjeri smanjenja cijene građevinskog zemljišta u vlasništvu grada pridružujemo smanjenje komunalnog doprinosa. Direktna proračunska potpora nižim cijenama najbolja je moguća investicija u naše sugrađane – u ostanak njih i njihovih obitelji u Križevcima, u Hrvatskoj – istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Podsjećamo, Grad Križevci prošle je godine smanjio cijenu građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Križevaca na području DPU-a Posrednji put te su u manje od godinu dana prodana sva zemljišta, što ukazuje na ispravnost donesene odluke.

Ove godine uvedeni su besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola čime se direktno olakšalo roditeljima u pripremi učenika za novi početak školske godine. Grad i dalje pruža naknade za rodilje, sufinancira smještaj djece u vrtić, financira prijevoz učenika i studenata, osigurava poklone povodom sv. Nikole, financira školsku prehranu učenicima u riziku od siromaštva, osigurava pomoćnike u nastavi, radi na poboljšanju uvjeta u školama i gradskom vrtiću, te redovitim studentima omogućuje studentske kredite.

Navedene mjere zaokružuju napore ukupne demografske obnove, čineći Križevce gradom istinskim prijateljem obitelji, poručuju iz Ureda križevačkog gradonačelnika.

prigorski.hr