Nezavisni gradski vijećnik Hrvoje Gužvinec javio se za riječ na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca.

“Je li Grad poduzeo konkretne mjere na javnim objektima i ustanovama u kojima je osnivač, bilo vezano uz elektriku ili grijanje?”, pitao je vijećnik Gužvinec.

guzvinec

Također, vijećnika je zanimalo ima li pomaka vezano uz promjenu javne rasvjete na onu energetski učinkovitu.

Gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako postoji važeći ugovor za isporuku plina do kraja sezone grijanja na svim javnim objektima. “On je sklopljen s tvrtkom Radnik opskrba i oni će ispoštovati taj ugovor do kraja. Prema tome, do kraja ove sezone grijanja naše javne ustanove imaju situaciju koju su imale i prilikom ugovaranja.Što se tiče struje, doći će do povećanja troškova električne energije kod javnih ustanova, no probat ćemo reducirati cijene mjerama uštede.”, naglasio je gradonačelnik Mario Rajn.

gradsko-vijece-06

Vijećnika Dejana Pernjaka (SDP), zanimalo je planiraju li se mjerama obuhvatiti i udruge, kako sportske tako i one drugih sfera.

“Predviđa li Grad dodatnu financijsku injekciju u tom pravcu?”, upitao je vijećnik Pernjak.

gradsko-vijece-24

“I na određene sportske objekte stavit ćemo fotonaponske elektrane te ćemo nastaviti poticati takav oblik štednje. Na planiranju proračuna raspravljat će se o dodatnim sredstvima u tu svrhu”, odgovorio je gradonačelnik.

Na pitanje vijećnika Gužvinca o javnoj rasvjeti, gradonačelnik Rajn odgovorio je kako je ona ugovorena.

“26. rujna počinje montaža na prigradskim naseljima. Predviđena su 4 mjeseca za zamjenu.”, zaključio je gradonačelnik te poručio kako će to doprinijeti uštedi električne energije u okolnim mjestima.

gradsko-vijece-31