Grad Križevci suočen je s problemom nedostatka doktora medicine specijalista pedijatrije i doktora medicine specijalista ginekologije i opstetricije zaposlenih na neodređeno, puno radno vrijeme u specijalističkim ordinacijama za zdravstvenu zaštitu predškolske djece i zdravstvenu zaštitu žena u Križevcima u sastavu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Zbog nedostatka navedenih specijalista, narušeno je osiguranje kontinuiteta i dostupnosti specijalističke zdravstvene zaštite predškolske djece i žena na području Grada Križevaca te prijeti problem nemogućnosti njenog daljnjeg osiguravanja.

Kako bi se doprinijelo rješavanju ovakve situacije i pomoglo građanima da imaju adekvatnu zdravstvenu uslugu, Grad Križevci odlučio je financijski poticati specijaliste ovih djelatnosti na zapošljavanje i ostanak u Križevcima.

Pravo na poticajnu naknadu u neto iznosu od 100.000,00 kuna/13.272,28 eura,  može ostvariti isključivo doktor medicine specijalist pedijatrije i doktor medicine specijalist ginekologije i opstetricije zaposlen na neodređeno, puno radno vrijeme u navedenim specijalističkim ordinacijama u Križevcima, i to na način i pod uvjetima propisanima Programom.

Natječaje za zapošljavanje tih doktora specijalista u navedenim specijalističkim ordinacijama provodi Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Zahtjev za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu podnosi se Gradu Križevcima najkasnije do 8. prosinca 2022. godine.

Detalje možete vidjeti OVDJE.