Grad Koprivnica uvodi preventivne mjere zbog koronavirusa; evo što sve zatvara svoja vrata građanima

13. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Grad Koprivnica uvodi preventivne mjere zbog koronavirusa; evo što sve zatvara svoja vrata građanima

Slavko Midzor/PIXSELL


Grad Koprivnica uvodi mjere pojačanog opreza zbog moguće zaraze koronavirusom.

Od subote, 14. ožujka, do petka, 27. ožujka, zbog uvođenja pojačanih preventivnih mjera opreza, a prema naputku mjerodavnih službi, za građane neće raditi Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“, Pučko otvoreno učilište Koprivnica (kino Velebit, dvorana Domoljub), Muzej grada Koprivnice, bazeni Cerine, Dom mladih, blagajna na gradskom groblju Pri sv. Duhu te sve školske dvorane. Javni gradski prijevoz BusKo također neće prometovati u navedenom razdoblju.

GKP Komunalac koji upravlja gradskim i prigradskim grobljima preporuča da se posljednji ispraćaji pokojnika obavljaju u najužem krugu obitelji.

Gradska uprava u navedenom razdoblju neće izdavati dozvole za javna okupljanja.

– Sve gradske institucije poštivat će i pridržavat će se odluka koje je donijela Vlada Republike Hrvatske. Svima su nam prvenstveno u interesu sigurnost i zdravlje naših građana. Ponavljam još jednom. Sve naše službe s pozornošću prate razvoj događaja i prikupljaju informacije s terena, primjenjujući sve upute središnjeg nacionalnog Kriznog stožera, a u stalnom smo kontaktu i sa županijskim Stožerom civilne zaštite. Zahvaljujem im na profesionalnom, stručnom i kvalitetnom obavljanju posla – poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić tijekom održanog sastanka.

Također, ukida se nastava u školama.

Nastavnici će redovito dolaziti u školu bez obzira što se nastava neće odvijati. Prijevoz učenika autobusom iz prigradskih naselja do škola također se obustavlja u idućih dva tjedna.

Roditelji koji nemaju mogućnost djetetu osigurati smještaj kod kuće ili čuvanje, s nadležnim i stručnim osobama iz pojedine ustanove, moraju dogovoriti smještaj djeteta u školi, vrtiću ili obrtu za čuvanje djece.

Facebook Comments