Razvoj i rast te sve veću ulogu u kreiranju novih obrazovnih vrijednosti Sveučilišta Sjever Sveučilišnog centra Koprivnica za ovaj kraj i cijelu Hrvatsku, od samih početaka aktivno podržava Grad Koprivnica.

Novi zamah prema stvaranju kvalitetnog i stručnog kadra, dala je Odluka Gradskih vijećnika o dodjeljivanju stipendija redovnim studentima Sveučilišta Sjever Sveučilišnog centra u Koprivnici za akademsku 2023./2024. godinu.

Grad će tako dodatno dodjeljivati 20 stipendija. Sedam stipendija bit će dodijeljeno za stručni prijediplomski studij „Prehrambena tehnologija“, kao i za stručni prijediplomski studij „Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža“. Šest stipendija dodijelit će se za stručni prijediplomski studij „Logistika i mobilnost“.

„Na taj potičemo nove smjerove na Sveučilištu Sjever i povlačenjem mladih ljudi u ove smjerove dajemo jednu buduću kvalitetu našem gospodarstvu ili gospodarskim subjektima na području samog grada”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Pravo na stipendiju moći će ostvariti studenti koji će upisati prvu godinu spomenutih studija. Stipendije će biti dodijeljene u obliku jednokratne financijske pomoći u visini od 968,00 eura (7.293,40 kuna), odnosno u Proračunu je za tu namjenu osigurano 19.360,00 eura. Grad Koprivnica svake godine stipendira oko 400 studenata za što izdvaja oko 370.000,00 eura.

U nadolazećoj akademskoj godini studentima Sveučilišnog centra Koprivnica svoja će vrata otvoriti i nova zgrada centra laboratorija za studij Prehrambene tehnologije. Riječ je o studiju koji će imati veliku važnost u razvoju našeg gospodarstva. Isto tako, u tijeku je izgradnja novog Podravkinog logističko-distributivnog centra (LCD), a završetak radova očekuje se krajem 2024. godine.

Važno je za istaknuti kako je Koprivnica drugi grad u Republici Hrvatskoj po razvrstavanju otpada (oko 60%), uz zaslugu sugrađana i stručnih timova Komunalca koji provodi politiku “zelenog grada”. Sve te poveznice garancija su Gradu Koprivnici da ide u pravom smjeru što se tiče konstantnih ulaganja u obrazovanje naših mladih sugrađana.