Koprivnica osigurala gotovo 1,3 milijuna kuna za sufinanciranje čuvanja djece

21. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprivnica osigurala gotovo 1,3 milijuna kuna za sufinanciranje čuvanja djece


Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice danas je u prostorijama Gradske uprave potpisao s obrtima za čuvanje djece sporazum o sufinanciranju čuvanja djece.

Tako je u proračunu za aktualnu godinu osigurano 1.296.000,00 kuna za sufinanciranje obrta za čuvanje djece. Mjesečno po djetetu to iznosi, za djecu od šest mjeseci do navršene jedne godine života 2 tisuće kuna, za djecu od navršene jedne godine života do dana obveznog upisa u redovan program predškolskog odgoja i obrazovanja, tisuću kuna te za djecu s teškoćama u razvoju 2 tisuće kuna.

– Velika zahvala onima zbog kojih smo se danas okupili, a to su naše dadilje. Moram naglasiti kako nam puno znače svi ljudi koji rade u tim obrtima. Koprivnica često pomiče granice kada se priča o ulaganju u predškolski odgoj. U Koprivnici sva djeca imaju svoje mjesto što u vrtićima, što kod dadilja. Bez dadilja to ne bi mogli ostvariti i na tome im se zahvaljujem – poručio je gradonačelnik.

Zahvalio se i Jasmini Markoti, predstavnici Udruženja obrtnika koja je, kako je kazao, često bila medijator te je gurala obrte dadilja.

– Jasmina puno radi s Gradom Koprivnicom na poticanju obrtništva. S aspekta Koprivnice, ne moram ponavljati koliko nam znači ovaj projekt i pozitivnih povratnih informacija roditelja i djece. Ponosni smo što smo u samom startu napravili jedan okvir za koji možemo reći da je najbolji i najveći u Republici Hrvatskoj. Kada se pogledaju izdvajanja, Koprivnica je prva u poticanju, ali i u samom broju obrta mi smo drugi odmah iza Grada Zagreba. No, kada se uzme u obzir omjer broja stanovnika u Zagrebu i Koprivnici, tada Koprivnica postaje lider – kazao je Jakšić.

Jasmina Markota, ispred Udruženja obrtnika istaknula je kako je lako raditi posao kada dolazi velika podrška iz Grada.

– Moramo se pohvaliti ovim brojkama. Prvi smo u Hrvatskoj i to nije slučajno jer bez potpore Koprivnice to ne bi bilo moguće. Svi želimo da je Koprivnica grad djece, a ovim programom Koprivnica to i postaje – dodala je.

Snježana Smolak, predstavnica obrta za čuvanje djece “Točkica” zahvalila se u ime svih obrtnika gradonačelniku Mišelu Jakšiću i Gradu Koprivnici na potpori.

– Zahvaljujem i dadiljama kod kojih su smještena naša djeca. Zahvaljujem i roditeljima koji nam vjeruju te nam je to najveća motivacija – zaključila je Smolak.