Gradonačelnik Hrvoje Janči ovaj je tjedan potpisao ugovor za dodjelu EU sredstava za projekt dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac.

-Još smo jedan korak bliže realizaciji projekta. To je zasigurno lijepa vijest koja će razveseliti brojne roditelje naših sadašnjih, ali i budućih vrtićaraca- rekao je  gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac će u najkraćem mogućem roku raspisati javnu nabavu za izvođače radova, a ubrzo nakon toga će krenuti i prvi radovi. Projektom će se izgraditi potpuno nova zgrada uz postojeću vrtićku, a u koju će biti smješteni predškolci. Tako će im bezbolnije proći razdoblje prelaska iz vrtića u školske klupe.

Izgradit će se prostorije za 8 vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom.

-U naš vrtić svake se godine upisuje sve više djece koja polaze jaslice tako da je već za iduću pedagošku godinu najavljeno povećanje broja upisane djece. Dogradnjom vrtića i dalje ćemo biti vrtić koja nema listu čekanja, te ćemo koliko god bude potrebno i u budućnosti uvijek osiguravati prostor u vrtiću za svu djecu s područja našega grada. Projektom je osim ovih 8 vrtićkih skupina planirana i mogućnost dodatne nadogradnje ukoliko se ukaže potreba za novim prostorima u budućnosti. Kao i do sada cijena vrtića će ostati ista- rekao je gradonačelnik.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,7 mil. eura, dok je iz EU fondova uspješno osigurano sufinanciranje projekta s 1,3 mil eura.