Na jučerašnjoj sjednici Gradsko vijeće Grada Đurđevca jednoglasno je donijelo odluku o isplati uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima, te korisnicima prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života.

– Grad Đurđevac već tradicionalno daruje socijalno najugroženije građane prigodnim poklonima povodom Božićnih blagdana i Uskrsa, te umirovljenike božićnicama i uskrsnicama. Ovom odlukom proširuje se krug primatelja pomoći  prigodom Uskrsnih blagdana, po prvi puta dodatni su korisnici prava na invalidsku mirovinu i prijedlog je da se snizi prag godina za umirovljenike sa 65 na 60 godina- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Moram naglasiti da je prijedlog za izmjenu došao od strane samih građana koji su nam ukazali na neravnopravnost u položaju mlađih umirovljenika s manjim primanjima koji su u mirovini zapravo po osnovi invalidske mirovine. Ovom izmjenom i spuštanjem dobne granice mislim da ćemo pokriti sve potrebite građane- rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

-Zaokružili smo i iznos u eurima i to u korist korisnika, tako da odobravamo sredstva za pomoć umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima starijima od 60 godina te korisnicima prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života, koji imaju prebivalište na području Grada Đurđevca i prihode do 340,00 EUR mjesečno i to u iznosu od 30,00 eura- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je pozvao sve građane koji zadovoljavaju ove uvjete da što prije podnesu zahtjev za isplatu u Gradsku upravu.

Prijave za uskrsnice se zaprimaju od danas putem maila: [email protected] ili se mogu predati osobno na porti Gradske uprave svaki radni dan od 8 do 16 sati, najkasnije do 7. travnja na popunjenom obrascu uz koji je potrebno priložiti:

presliku osobne iskaznice
račun za isplatu
kopiju zadnjeg odreska od mirovine

Zahtjev (obrazac se može preuzeti na stranicama Grada i kod portira na ulazu u zgradu).
Zahtjev možete preuzeti u nastavku teksta: Zahtjev za isplatu pomoći povodom USkrsnih blagdana- 2023