Grad Đurđevac je u ovoj godini isplatio ukupno 172 tisuća kuna studentima po podnesenim zahtjevima, a očekuje se da će taj iznos biti i veći s obzirom da su još u tijeku ispitni rokovi, javljaju iz gradske uprave.

Podsjećamo i da je raspisan novi natječaj za akademsku godinu 2022./2023. za stipendije koje se odobravaju svim redovnim studentima s područja Grada Đurđevca koji studiraju na preddiplomskom i diplomskom studiju na području Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području Grada Đurđevca te redovnim i izvanrednim studentima koji studiraju na preddiplomskom stručnom studiju računarstva i informatike u Đurđevcu.

Studentske stipendije za redovne studente s područja Grada Đurđevca koji studiraju na preddiplomskim i diplomskim studijima na području Republike Hrvatske odobravaju se u iznosu od 50 kuna po ostvarenim ECTS bodovima, a maksimalno 3000 kuna u akademskoj godini, dok se studentske stipendije svim redovnim i izvanrednim studentima koji studiraju na preddiplomskom stručnom studiju računarstva i informatike u Đurđevcu, odobravaju u iznosu od 100 kuna po ostvarenim ECTS bodovima, a najviše do 6000 kuna u akademskoj godini.

Isplata stipendije vrši se na temelju dostavljene potvrde o položenim ispitima i ostvarenim ECTS bodovima, a za prijavu je potrebno priložiti sljedeću dokumentaciju:

  1. Ispunjen i potpisan obrazac prijave na natječaj koji možete preuzeti ovdje: Obrazac za prijavu stipendija Grada Đurđevca,
  2. Potvrda o upisu na preddiplomski ili diplomski studij na visokoj školi ili fakultetu, s naznakom smjera i studijske grupe za tu akademsku godinu, a za studente viših godina studija potvrda o upisu s prijepisom ocjena,
  3. Preslika osobne iskaznice kandidata.

Prijave se podnose zaključno do 31. listopada 2022. godine pisanim putem na adresu: Grad Đurđevac, Stjepana Radića 1, 48 350 Đurđevac, uz napomenu: „Prijava na natječaj za studentske stipendije“ ili putem e-maila: [email protected].

Studenti koji su već koristili stipendiju Grada Đurđevca u prošloj akademskoj godini dužni su u Grad dostaviti  potvrdu o upisu nove akademske godine, te POPUNITI OBRAZAC ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ kako bi i dalje nastavili predavati zahtjeve za isplatu kako polože ispite.

Cijeli tekst natječaja možete pogledati: OVDJE