Grad Đurđevac je u suradnji s Dječjem vrtićem Maslačak prijavio projekt nabave opreme za dječje igralište na poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade pod nazivom Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini, javljaju iz gradske uprave.

Vrijednost projekta je 301 tisuća kuna, a projekt bi trebao biti sufinanciran sa 70%, što predstavlja iznos od 211 tisuća kuna, dok je preostali dio sredstava osigurao Grad Đurđevac u svom proračunu.

Bavljenje tjelesnom aktivnošću doprinosi nizu fizičkih, psihičkih, emocionalnih i socijalnih prednosti za svako dijete. Sport je važan u očuvanju, no i unapređenju tjelesnog i intelektualnog zdravlja, te je dužnost grada i vrtića osigurati adekvatnu opremu i najmlađim sugrađanima omogućiti sigurno bavljenje sportom.

S obzirom da će se stare i dotrajale sprave ukloniti, nužno je nabaviti nove zamjenske kako bi kvaliteta pružanja usluge ostala na istoj razini, odnosno kako bi putem ovom programa bila dodatno unaprijeđena.