Grad Đurđevac je domaćin još jedne velike poslovne konferencije, a ovog puta na temu Energetskih izazova gradova i općina.

Konferencija će se održat u srijedu, 30. studenog od 10 do 14 sati u đurđevačkom Domu kulture, te će na jednom mjestu okupiti vodeće ljude hrvatskih gradova i općina kao i ključne predstavnike stručne i poslovne javnosti.

Proteklih mjeseci globalni geopolitički sukobi i sve veća ekonomska neizvjesnost nametnuli su važnu temu energetske održivosti, no dosad je u fokusu javnosti bilo kako će se s velikim energetskim izazovima nositi oni najveći i najmanji – države i građani.

U sredini između njih našli su se gradovi i općine, čiji se čelnici također svakodnevno suočavaju s posljedicama energetske i financijske krize: Kako tijekom zime osigurati grijanje brojnih gradskih institucija, ustanova, vrtića i škola, a istodobno se zadržati u strogim okvirima vlastitih proračuna? Mogu li gradovi i općine uopće izdržati financijski pritisak rasta cijena energenata ili bi neki mogli završiti i u minusu? Kako povećati energetsku održivost svoje lokalne zajednice u mjesecima i godinama koje su pred nama? I ono najvažnije, hoće li se cjenovni pritisci prema jedinicama lokalne samouprave preliti i na njihove građane, odnosno mogu li gradovi i općine možda i pomoći svojim građanima da lakše prebrode inflacijsku i energetsku krizu?

Sve su to pitanja na koja će sudionicima konferencije pokušati odgovoriti četiri tematska panela, u kojima sudjeluju predstavnici resornih ministarstava i institucija, vrsni stručnjaci, čelni ljudi uspješnih tvrtki kao i čelnici gradova i općina koji će na licu mjesta moći razmijeniti ideje i rješenja za energetske probleme s kojima se svakodnevno suočavaju.

Organizatori ove jedinstvene poslovne konferencije su internetski portal Energetico, Poslovni dnevnik i Grad Đurđevac, a partneri konferencije su Sveučilište Sjever, GIU Obnovljivi izvori energije Hrvatske te portal Gradonačelnik.hr.

Cjelokupni program konferencije i popis panela i panelista dostupan je na internetskom portalu Energetico.