Hrvatska rukometna reprezentacija završila je nastup na Europskom prvenstvu odigravši 28-28 protiv Nizozemske, što je izabranicima Hrvoja Horvata donijelo četvrto mjesto u skupini, a ukupno osmo na ovom Euru, pišu vijesti.hr.

Sjajnu utakmicu odigrao je Ivan Martinović koji je postigao 12 pogodaka, a iznimno efikasan bio je i Marin Šipić s osam golova, dok su po dva pogotka postigli Luka Cindrić, Tin Lučin i Zvonimir Srna. Kod Nizozemaca su najbolji bili Luc Steins sa šest golova, a pet je postigao Tom Jansen.

Nakon utakmice u studiju RTL-a stručni komentatori Petar Metličić i Goran Šprem nisu bili sretni rezultatom.

“Jednostavno rečeno – muko moja prijeđi na drugoga. Završili smo manje više kako je to sve izgledalo – rastrgano. Na momente je bilo dobrih trenutaka na momente loših. Očekivao sam bolju utakmicu, možda je to naša realnost”, rekao je Petar Metličić.

‘Prosipamo ugled koji smo godinama gradili’

Ništa blaži nije bio Goran Šprem koji nije štedio reprezentativce.

“Ocjena – nedorečenost. Nije mi drago. Nismo igrali neriješeno s nekom jakom reprezentacijom nego s Nizozemskom koja nije ni blizu prve lige. Ovime, možda grozno zvuči, prosipamo ugled koji smo godinama gradili. Neriješeno s Nizozemskom ne možeš odigrati da je ne znam koja reprezentacija Hrvatske došla. Kad kažeš odigrao si neriješeno s Nizozemskom to je baš šamarčina. Ja to tako vidim”, kazao je Šprem.