Goran Ružić održat će predavanje za vatrogasce: ‘Poznavanje i primjena sredstava za gašenje i tehničke intervencije’

12. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Goran Ružić održat će predavanje za vatrogasce: ‘Poznavanje i primjena sredstava za gašenje i tehničke intervencije’


Bacc. ing. sec. Goran Ružić održat će u prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu radionicu na temu „Poznavanje i primjena sredstava za gašenje i tehničke intervencije“. Ovo je prilika za sve vatrogasce da dođu 14. listopada s početkom u 19:00 sati i prošire svoja znanja o vrstama sredstava za gašenje požara, kao i njihovoj primjeni.

Na radionici će se govoriti o svim vrstama tehničkih intervencija; od onih na objektima i industrijskim postrojenjima do intervencija na otvorenome prostoru. Posebna će pažnja biti posvećena tehničkim intervencijama u cestovnome prometu, gdje će se voditelj radionice dotaknuti svih koraka koje treba poduzeti prilikom dolaska na mjesto intervencije. Očekujte preporuke vezano uz što kvalitetniju organizaciju takvih zahvata te korisne i praktične savjete po pitanju rada s vatrogasnim alatima.

Sudjelovanje na radionici je besplatno te je ona namijenjena svima koji su u vatrogastvu profesionalno ili dobrovoljno te svima onima općenito zainteresiranima za temu vatrogastva. Kako se Hrvatska može pohvaliti bogatom tradicijom vatrogastva, navedenom radionicom promicat će se vatrogastvo namijenjeno svim uzrastima, kao i značaj Hrvatske vatrogasne zajednice za hrvatsko društvo.

Radionica „Poznavanje i primjena sredstava za gašenje i tehničke intervencije“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno-kulturnog centra Barbara Vugrinec.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje četvrte od predviđenih deset radionica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec pod nazivom „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“.