Predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) i saborski zastupnik Goran Dodig nositelj je koalicijske izborne liste za Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije HDS-a, HSS-a Stjepan Radić i Stranke umirovljenika, priopćeno je u četvrtak iz te koalicije.

Nositelj liste koalicije HDS – HSS Stjepan Radić – Stranka umirovljenika, za splitsko Gradsko vijeće na predstojećim lokalnim izborima je Igor Vojković (HDS).

Goran Dodig je izjavio kako će se ova koalicija zauzimati za razvijanje povjerenja “čovjeka prema čovjeku” koje se, ocijenio je, u Hrvatskoj gubi.

“Ova će se koalicija zauzimati za demografsku obnovu i pronatalitetnu politiku”, rekao je Dodig, napomenuvši kako se postavlja pitanje – zašto se rađa sve manje djece u Hrvatskoj?

Koalicija najavljuje da će se zauzimati i za razvoj poljoprivrede i proizvodnju domaće hrane.

“Splitsko-dalmatinska županija ima predispozicije za unaprjeđenje poljoprivrede i proizvodnju vlastite hrane,” poručio je Dodig.

Ističe da se ova koalicija zauzima i za organizirani razvoj malog i srednjeg poduzetništva, turizma i uslužnih djelatnosti, obrazovanja te tehnologije koja će služiti čovjeku.
“Danas je sve brzo pa i tehnologija, a tehnologija treba služiti čovjeku i njegovoj dobrobiti”, zaključio je predsjednik HDS-a Dodig.

(Hina)