Rukometaši PPD Zagreb u četvrtak (18:45 sati) u mađarskom Veszpremu igraju utakmicu sedmog kola skupine A EHF Lige prvaka protiv Telekom Veszprema.

Bit će to prva utakmica na klupi Zagreba za novog trenera Slavka Golužu kojem je ovo treći mandat na klupi hrvatskog prvaka. Utakmica će za trenera Golužu zasigurno imati veći značaj utoliko što je u igračkim danima ostavio trag kako u Zagrebu tako i u Veszpremu.

Nakon poraza protiv Dinama iz Bukurešta prije 20 dana u zadnjoj utakmici EHF Lige prvaka, igrači Zagreba su nanizali tri pobjede u domaćem prvenstvu te je atmosfera u svlačionici pred put u Mađarsku dobra.

„Iz treninga u trening pokušavamo implementirati neke nove stvari. Vremena nema puno, međutim, to svakako nije izgovor. Što se Veszprema tiče znamo protiv kakve momčadi igramo i u kojoj atmosferi ćemo nastupati tako da je važno da se koncentriramo na sebe i svoj nastup. U svakom slučaju ne idemo u Mađarsku predati se nego dati sve najbolje od sebe. Što se zdravstvenog kartona tiče, imamo ozlijeđenih, no povrede su sastavni dio svakog sporta i na nama je da se prilagodimo na situaciju i ostvarimo najbolji mogući rezultat“, rekao je u najavi utakmice trener Slavko Goluža, dok je iskusni igrač Jakov Gojun naglasio dobru atmosferu u klubu prije teškog gostovanja.

„Raspoloženje u momčadi je dobro, novog trenera mi stariji igrači znamo, mlađi možda nešto manje i sigurno će trebati vremena da se uigramo. Igramo protiv Veszprema, sjajna su momčad, međutim idemo tamo odigrati najbolju moguću utakmicu i nadamo se eventualnom slabijem danu Mađara koji bi nam otvorio mogućnost za pozitivan rezultat“, rekao je Gojun.