Privatna albanska televizija Zjarr TV odlučila je povećati gledanost svojih informativnih emisija angažiranjem voditeljica koje se ne libe vijesti čitaju razogolićenih grudi kako bi informacije bile što bliže istini, objasnio je vlasnik kanala.

“U Albaniji gdje politička moć manipulira vijestima, slušateljstvu je potreban medij koji će informacije prezentirati onakvima kakve jesu, ogoljene”, objasnio je Ismet Drishti, vlasnik privatne televizije, prenosi francuski portal Le Point.
Gledanost dnevnika njegove televizije narasla je na malim ekranima i na internetu pa Drishti planira praksu “golih vijesti” i u programu na engleskom i francuskom jeziku.
Greta Hoxhaj, 24-godišnja voditeljica koja vijesti čita u raskopčanom sakou i bez grudnjaka zadovoljna je inovacijom koja joj je donijela prepoznatljivost.
“Radila sam naporno pet godina na lokalnoj televiziji gdje sam ostala nezamijećena”, kaže ta studentica prava i psihologije.
U roku od tri mjeseca postala je “zvijezda” zahvaljujući gologrudim vijestima. Dobila je i ponudu australskog tv kanala za sličan postao u Sydneyu.
U većinski muslimanskoj Albaniji u kojem je društvo patrijarhalno i tradicionalno kritike nisu pljušte, ali Greta Hoxhaj ne mari te kaže “Imala sam hrabrosti i danas sam zvijezda”.
Feministički krugovi ‘zaglušno šute’, no predsjednik Saveza albanskih novinara razočaran je. “Golotinja ne može riješiti krizu medija koji, da bi preživjeli, doista svašta serviraju publici”, kaže Ariol Dedaj.

(Hina)

fah