Riječka Postaja pomorske i aerodromske policije je u proteklih nekoliko dana evidentirala šest plovila koja su nedopušteno glisirala uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara, prenose vijesti.hr.

Pomorska policija tijekom ljetnog razdoblja poduzima niz pojačanih mjera u nadzoru prometa na moru, u cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca te povećanja opće sigurnosti na moru, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Izvijestili su kako su policijske posade u moru kod otoka Krka, Lošinja i Raba u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima su upravljala tri državljana Njemačke, državljanin Austrije, Mađarske te Slovenije. Svim navedenim nautičarima su zbog počinjenih prekršaja, prema odredbama Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.

Policija opet poziva nautičare, ronioce, ali i kupače, na oprez i poštivanje svih pravila i propisa te na odgovorno ponašanje dok su u moru, kako ne bi došlo do neželjenih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.