Hrvatski gimnastičar Filip Ude zauzeo je šesto mjesto u finalu konja s hvataljkama na prvom u seriji kvalifikacijskih svjetskih kupova za Olimpijske igre u Kairu s ocjenom 13.466.

Ude je na početku godine propustio sva okupljanja reprezentacije i svejedno ostvario ovakav rezultat.

“U finalu sam za jedno mjesto bio bolji nego u kvalifikacijama. Lagao bih kad bih rekao da nisam razočaran, bez obzira što praktički nisam trebao nastupati na ovom Svjetskom kupu zbog ozljede, ali mogao sam puno bolje. Dogodila se jedna tehnička greška koja me zadnjih par dana mučila baš na ovom konju. Nadam se da ću to u ovih par dana koliko imam do kvalifikacija u Cottbusu ispraviti i da se neću više s tim mučiti. Vježba je izgledala super, osjećao sam se super i pun snage tako da si mogu samo predbaciti to da sam se na elementu flop malo požurio. Trudit ću se da to ispravim u Cottbusu”, prokomentirao je svoj nastup Ude.

“U konačnici možemo djelomično biti zadovljni s prvim Svjetskim kupom. Možda nismo osvojili onoliko bodova koliko smo planirali, ali većina njih je ipak skupila neke bodove. Nakon Cottbusa će biti jasnije u kojem smjeru trebamo razmišljati za preostala dva svjetska kupa. Držimo fige da će svi smoći snage i imati još bolje izvedbe u odnosu na Kairo”, osvrnuo se na rezultate svih sportaša koji su nastupili na ovom svjetskom kupu sportski koordinator HGS-a Mario Vukoja.

Drugi u seriji kvalifikacijskih svjetskih kupova za Olimpijske igre će se idućeg tjedna održati u njemačkom Cottbusu. Odmah nakon Cottbusa slijede svjetski kupovi Baku (Azerbajdžan) i Doha (Katar).