Gerontodomaćice u Đurđevcu uskoro počinju obilaziti starije sugrađane

15. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Gerontodomaćice u Đurđevcu uskoro počinju obilaziti starije sugrađane


U prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac, ovog tjedna održan je radni sastanak projektnog tima u sklopu projekta Snaga pomoći 2- Zaželi, a kojega je provodi Udruga Mali princ u suradnji s Gradom Đurđevcom te je u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda.

Ovo je samo nastavak projekta Snaga pomoći čiji je prijavitelj bio Grad Đurđevac, a provodit će se kroz 18 mjeseci.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan te predstavnici projektnih partnera Silvija Lukačin i Lucija Antolaš ispred Grada Đurđevca, Dijana Rupnik ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Đurđevac i Daniel Rupić ispred Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Predsjednica Udruge članove projektnog tima je upoznala s aktivnostima koje se trenutno provode nakon potpisa ugovora, kao i s planom budućih aktivnosti koje ih očekuju u narednom razdoblju.

Program ZAŽELI namijenjen je pružanju pomoći starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti, a djelatnice će biti zadužene organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. U projekt će biti uključeno 25 gerontodomaćica koje će narednih mjeseci pružati podršku za 250 korisnika s područja Grada Đurđevca i prigradskih naselja.

U tijeku su i prijave korisnika za korištenje usluga potpore i podrške osobama starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju te prijave na natječaj za zapošljavanje gerontodomaćica za pomoć i potporu starijim osobama te osobama u nepovoljnom položaju.

Facebook Comments