GDCK Križevci nabavilo kombi vozilo financirano iz Europskog socijalnog fonda za potrebe projekta „Starost nas povezuje“

31. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci GDCK Križevci nabavilo kombi vozilo financirano iz Europskog socijalnog fonda za potrebe projekta „Starost nas povezuje“


Gradsko društvo Crvenog križa Križevci provodi projekt iz Europskog socijalnog fonda, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. , Poziv: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I“ pod nazivom „Starost nas povezuje“.

U sklopu projekta nabavljeno je kombi vozilo, a sve u svrhu pružanja usluge prijevoza starijih osoba uz pratnju s ciljem omogućavanja starijim osobama iz ruralnih sredina obavljanje liječničkih pregleda, kupnju namirnica, odlazak u CZSS i sl.

Osim usluge prijevoza u sklopu projekta provode se i dnevne aktivnosti za starije osobe (radno – okupacijske radionice, sportsko – rekreativne aktivnosti, savjetovanje o zdravlju, društvene aktivnosti), te se podiže svijesti građana o potrebama osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije te problemima s kojima se suočavaju članovi njihovih obitelji.

vozilo ck kž (1)

Svrha projekta „Starost nas povezuje“ je širenjem i unaprjeđenjem socijalnih usluga na području grada Križevaca i četiri općine doprinijeti povećanju uključenosti u društvo starijih osoba, osoba oboljelih od Alzheimerove demencije i drugih demencija te omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života članova obitelji koji skrbe o ovisnom članu. Ciljna skupina projekta su starije osobe i njihovi članovi obitelji.

Facebook Comments