GASTRO TRAŽILICA U Podravkinom Kralušu dobro se jede, a mi smo probali špikovanu junetinu u povrtnom umaku

29. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak GASTRO TRAŽILICA U Podravkinom Kralušu dobro se jede, a mi smo probali špikovanu junetinu u povrtnom umaku

foto: Stjepan Dolenec


vegeta baner

Podravkina Pivnica Kraluš u centru Koprivnice opet je vratila svoj stari gastronomski sjaj po kojem je nekoć bila poznata čak i do Zagreba.

Ovaj tjedan odlučili smo probati njihove dnevne menije o kojima se sve više govori, a koji odišu tradicionalnošću uz suvremen dodir novih kulinarskih trendova.

gastro1

Za predjelo smo kušali juhu od šparoga koja je bila kremasta, krepka i taman se fino nadopunjavala uz glavno jelo, a to je špikovana junetina u povrtnom umaku. Tradicionalno pripremljena junetina punjena mrkvom i kiselim krastavcima u povrtnom umaku bila je jako ukusna, a grilana palenta fino je pasala uz dobro pripremljeni umak te mekani juneći odrezak.

gastro5

Najviše nam se svidjelo što chef nije za prilog odabrao nešto dosadno i već viđeno, već je stavio palentu koja je po nama odličan izbor, ali i dalje prilog koji je u kontinentalnoj kuhinji poprilično zapostavljen.

gastro3

Za desert smo odabrali klasične palačinke punjenje sladoledom koje nisu nimalo razočarale, već su fino zaokružile ovu kvalitetnu gastronomsku priču. Naša ocjena čista petica!

gastro4

Cijena dnevnog menija 70,00 kuna

Facebook Comments