vegeta baner
Poznati Podravkin restoran Pivnica Kraluš smještena u samom centru Koprivnice, na Zrinskom trgu, svaki dan svojim gostima nudi široko lepezu dnevnih jela, gableca, ali i a la carte jela koja bi zadovoljila i one zahtjevnije gurmane.

S obzirom da smo čuli kako je pivnica dobila novi pulled pork burger koji u ovom trenutku u Koprivnici jedino možete pojesti u Kralušu, odlučili smo ga probati.

Pulled pork burger pravo je gastro iznenađenje

Na crnoj drvenoj dasci na stol smo dobili lijepo servirani burger koji na prvu zaista izgleda privlačno. Fino mekano hambi pecivo prvo je što smo primijetili, no to nije razlog zašto ćete naručiti ovaj burger. Razlog je trgana ukusna, sočna svinjetina ili pulled pork koji oduševljava na prvu.

gastro3

Miroslav Mirković, vlasnik popularnog YouTube kanala Gastro tražilica

Uz finu trganu, dobro začinjenu svinjetinu, odlično se sljubila i coleslaw salata (kombinacija naribane mrkve, kupusa, majoneze, limuna i začina) koja osvježava i dobro si paše uz meso, dok je pecivo bilo premazano klasičnim BBQ umakom. Ako i niste ljubitelj klasičnih burgera ovaj burger ćete zasigurno zavoljeti, ako ništa drugo onda bar zbog trgane svinjetine koju većina ljudi i dalje nije navikla jesti na ovakav način.

gastro2

Promotivna cijena ovog burgera do Uskrsa je 25 kuna, a ako želite i prilog tada će morati izdvojiti prihvatljivih 40 kuna.

Punjeni ramstek na način šefa kuhinje istinski je specijalitet za gurmane

Nakon burgera preporučili su nam i jedan od specijaliteta kuće, a to je punjeni ramstek na način šefa kuhinje. S obzirom da je ramstek bio punjen domaćim svježim sirom, češnjakom i suhim goveđim jezikom mi smo ga prozvali „podravskim“, jer idealno ocrtava podravsku kuhinju.

gastro4

Uz prilog smo dobili i povrće na žaru koje je bilo pečeno bez greške, dobro začinjeno i hrskavo. Što se tiče mesa, što reći nego odličan komad mesa, pripremljeno medium, sočno iznutra, fino balansiranih začina i aroma te punjenje koje nas je oduševilo koliko se dobro sljubilo s ovim finim komadom mesa.

gastro5

Stoga ako ste ljubitelj mesa tada zaboravite na sve ostalo i probajte obavezno ovaj specijalitet. Vjerujte nam nećete požaliti!

Cijena ovog jela s prilogom je 93 kune.