Podravkin restoran Štagelj nakon niza sjajnih jela koje sezonski priprema, za ovo zimsko razdoblje predstavio je novo jelo – svinjski lungić u umaku od zelenog papra s domaćim kroketima. To je naravno bio i povod našeg dolaska.

Lungić u umaku od zelenog papra, čips od goveđeg jezika i domaći kroketi fino su prezentirani na tanjuru, a svinjski file koji je jedan od cijenjenijih komada mesa bio je lijepo pripremljen. Ugodne roskaste boje, meso je bilo iznimno ukusno i sočno. Umak od zelenog papra bio je dovoljno reduciran kako bi oplemenio arome mesa, ali ne ih i preuzeo, a kao originalni potpis podravske kuhinje tu je bio i čips od goveđeg jezika.

1641506046692

Goveđi jezik bio je detalj koji je ovo jelo digao na jednu višu razinu, svinjskom fileu dodao hrskavost i ugodnu slanoću, a domaći kroketi bili su idealni kao prilog za ovo uistinu pristupačno jelo. Cijena od 65 kuna prihvatljiva je za svaki džep, a kvaliteta te prezentacija na tanjuru i više nego opravdava cijenu.

1641506046695