Hrvatska reprezentacija u futsalu okupila se u Zadru uoči dviju utakmica protiv Češke u okviru doigravanja za nastup na Svjetskom prvenstvu, prva se igra u dvorani Višnjik u Zadru 7. studenoga od 19 sati, a uzvrat je 10. studenoga u Brnu.

Hrvatska će se s Češkom boriti za jedno od preostala dva europska mjesta na svjetskoj smotri u Litvi, a doigravanje je osigurala osvajanjem drugog mjesta na kvalifikacijskom turniru skupine C Elitnog kola u Osijeku zahvaljujući pobjedama nad Azerbajdžanom (2-0) i Slovačkom (3-2), uz poraz od Rusije (3-4) koja je ostvarila izravan plasman.

Češka je bila drugoplasirana momčad skupine D, pobijedivši Sloveniju (3-1) i Rumunjsku (4-0), uz poraz od prvoplasiranog Kazahstana (2-5). Drugi par europskog doigravanja čine Srbija i Finska, a nastup na Svjetskom prvenstvu uz domaćina Litvu, izborili su Portugal, Španjolska, Rusija i Kazahstan.

Na popisu hrvatskog izbornika Mate Stankovića našli su se sljedeći igrači – Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Franco Jelovčić (FP Halle – Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Luka Suton (Mantova Calcio), Josip Suton (Meta Catania), Marko Vuković (Vrgorac), Kristijan Postružin (Olmissum), Matej Horvat (Olmissum), Maro Đuraš (TSV Weilimdorf), Ante Daničić (Mantova Calcio), Kristian Čekol (Meta Catania) i Marko Kuraja (Mantova Calcio).

Stručni stožer reprezentacije čine izbornik Mato Stanković, pomoćni trener Marinko Mavrović, trener vratara Marin Stojkić, kondicijski trener Hrvoje Matijević, liječnik Matko Jurišić, fizioterapeut Antonio Čajo i tajnik Dario Žgrablić.

(Hina)