FOTO/VIDEO Svečano otvorena mini uljara “Kapljice Sunca” u Križevcima

12. svibnja 2018. Autor: prigorski.hrFoto & VideoFOTO/VIDEO Svečano otvorena mini uljara “Kapljice Sunca” u Križevcima

Svečano je danas u Potočkoj ulici u Križevcima otvorena mini uljara “Kapljice Sunca”. Vrpcu su svečano presjekli direktor tvrtke SPES PLUS Stipan Kopilović i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Direktor Stipan Kopilović nam je rekao kako je uljara izdvojeni pogon poduzeća i zove se “Kapljice Sunca”. -Riječ je o hladno prešanom suncokretovom ulju. Suncokretovo ulje ima široku primjenu u domaćinstvu, a doma ulje koristimo i za kolače. Kapacitet uljare je 1600 litara mjesečno ako radimo osam sati dnevno – rekao je uvodno Kopilović i dodao kako ideja o pokretanju uljare ima zanimljivu povijest.

-Pokretanje uljare zanimljivo je jer smo imali obiteljske prijatelje koji su još 1995. godine sami pokrenuli ovakvu proizvodnju. Sad su u mirovini i jednom prilikom posjete tražio sam ulje koje danas rade za vlastite potrebe. Sljedeći put kad smo došli počeli smo razgovarati ozbiljnije o proizvodnji i zbog njihovog znanja, iskustva i tehnologije rodila se poslovna ideja i to njihovo iskustvo nam je pomoglo u pokretanju uljare.

Ulje se prodaje putem direktne prodaje, Facebooka i putem trgovina zdrave hrane. Sudjelujemo i na brojnim manifestacijama zdrave hrane diljem Hrvatske. Za naše ulje su jako zainteresirani i proizvođači prirodne kozmetike koji koriste hladno prešano suncokretovo ulje kao bazu za svoju proizvode. Kontaktirati nas se može na [email protected], 099/6251-747 i u Potočkoj ulici 25 u Križevcima. Moguća je i dostava – rekao je Kopilović.

-Poduzeće SPES PLUS je osnovano u Velikoj Gorici 1998. godine. Inženjer sam građevine i imam jedno malo poduzeće koje vodim dvadeset godina i s ovom idejom smo zainteresirali sina koji je završio ekonomiju da se uputi u  poduzetničke vode. Trenutno smo obiteljska firma, a cilj su i nova radna mjesta – zaključio je na kraju razgovora Kopilović.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn rekao je kako ga raduje svako radno mjesto i kako je svaka inicijativa dobrodošla. -Mladi perspektivni ljudi uz podršku obitelji su duh grada. Već sad počinju kontakti među poduzetnicima koji djeluju i u našem Tehnološkom parku. To je smisao i gradske uprave da vam budemo servis- rekao je Rajn i obećao asfalt na cesti ispred tvrtke u Potočkoj ulici u Križevcima.

uljara uljara1 uljara2 uljara3 uljara4 uljara5 uljara6 uljara7 uljara8 uljara9 uljara10 uljara11 uljara12 uljara14

prigorski.hr

[ssba]