FOTO/VIDEO Poznati prigorski kuhar Slavko Švagelj pripremio ručak za članove križevačke Udruge “Maslačak”

8. svibnja 2018. Autor: prigorski.hrFoto & VideoFOTO/VIDEO Poznati prigorski kuhar Slavko Švagelj pripremio ručak za članove križevačke Udruge “Maslačak”

Vrhunski kuhar Slavko Švagelj o čijem smo putu od Svete Helene do Dubrovnika i Dohe nedavno pisali, iskoristio je kraći odmor u Križevcima da posjeti kućicu Udruge ‘Maslačak’, te je članove Udruge razveselio ručkom koji je pripremio posebno za njih.

slavko svagelj5

Odlično se snašao u njihovoj maloj kuhinjici, koja zacijelo malo liči na glamurozne hotelske kuhinje na koje je navikao, te je ‘Maslačke’ počastio rižom u šafranu, salatom od kukuruza i slanutka sa tunjevinom, tortiljom s piletinom, te na kraju čokoladnim kolačem s jagodama i sladoledom. Na kraju uslijedilo je zajedničko fotografiranje u bijeloj arapskoj nošnji, koju Slavko rado nosi.

slavko svagelj4slavko svagelj3

Nakon druženja s ‘Maslačcima’ prošetali smo gradom gdje je njegov egzotični outfitt privukao nemalu pažnju, te izazvao zabune prolaznika koji ga nisu prepoznali, te nisu znali na kojem jeziku da mu se obrate.

Pitali smo ga malo o planovima, koji su, kako kaže, opet povezani sa slasnim delicijama i dalekim zemljama, te ćemo opet morati dočekati neki Slavekov kratki godišnji kako bismo nastavili pratiti zanimljiv i dojmljiv uspon mladog Križevčanina.

slavko svagelj6slavko svagelj7slavko svagelj9slavko svagelj10slavko svagelj8

Zdenko Balog/prigorski.hr

[ssba]