S tradicijom dužom od 20 godina KTC njeguje poseban poslovni odnos s domaćim proizvođačima voća i povrća. Domaće voće i povrće na KTC-ovim policama označeno je znakom *Naše je domaće*  i to je garancija prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda.

ktc

KTC godišnje surađuje s više od 250 kooperanata i otkupljuje preko 5.000 tona poljoprivrednih proizvoda. Na taj način osigurano je sezonsko – svježe i kvalitetno voće i povrće za potrošače, koje unutar 24 sata od berbe stiže na police KTC-ovih supermarketa (25 gradova u 12 županija).

S Katicom i Slavkom Šporer (OPG Šporer) KTC surađuje više od deset godina. U cijeli proces proizvodnje – od rezidbe, njege, zaštite i sve do berbe uključena je cijela obitelj. KTC godišnje od OPG-a Šporer otkupi od 50-75 tona, ovisno o godišnjem urodu.

sporer

Jedan dio uroda direktno iz voćnjaka ide na police KTC voćarnica, a preostale količine spremaju se u vlastite ULO hladnjače.  Ove godine KTC planira u vlastite ulo hladnjače pospremiti oko 250 tona jabuke.

jabuke

Posjetili smo tijekom berbe jabuka voćnjak obitelji Šporer u Križevcima. Slavko Šporer nam je uvodno rekao kako su kroz IPARD povukli 700 tisuća kuna. -Postavili smo mreže, osigurali sadnice i navodnjavanje i to smo riješili kroz fondove. Od početka radimo s KTC-om i isporučujemo oko 80 posto uroda u KTC – rekao je Šporer i dodao kako u njihovim voćnjacima ima osam sorti jabuka.

slavko sporer

-Najviše ide Idared, ali kupci traže sve jabuke koje su dobre. mamo još dva hektara zemlje, a nisam siguran hoćemo li i na tu zemlju posaditi jabuku. Berba bi trebala završiti za 15-ak dana. Razlika između domaće i uvozne jabuke je velike. Ljudi to baš i ne prepoznaju. Doveze se stara jabuka, ruše nam cijenu, a mi izvezemo malo jabuke- istaknuo je.

PRO_0359

-Puno nam znači suradnja s KTC-om. Blizu nam je, što je važno zbog transporta i možemo se dogovoriti oko cijene. Uzimamo sredstva u KTC-u pa se i tu lako dogovorimo. Cijena jabuka u sanducima  je nešto više. Radi nas četvero i još četvero sa sestrine strane- kazao je Šporer napomenuvši da se voćarstvom bave od 2002. godine.

Razgovarali smo i s Anitom Pofuk, izvršnom direktoricom u KTC-u.

Koliko dugo KTC surađuje s OPG-om Šporer? Koliko jabuka od njih otkupljujete te jeste li zadovoljni kvalitetom isporučenog proizvoda?

Sa OPG-om Šporer surađujemo više od 10 godina, ovisno od sezone otkupljujemo 50-75 tona jabuke. Zadovoljni smo kvalitetom jabuke što potvrđuje i naša višegodišnja suradnja.

KTC-ov slogan “Naše je domaće” naišao je na veliki uspjeh kod potrošača, a u priču se sjajno uklopio i OPG Šporer. Koja je glavna intencija kampanje? 

Domaće voće i povrće na našim policama označavamo znakom *naše je domaće* – i to je garancija da kupujete hrvatski proizvod što je ujedno i intencija kampanje

Što za KTC znači suradnja s lokalnim OPG-ovima? S koliko ih surađujete na razini Hrvatske te koliko voća i povrća otkupljujete?

Godišnje surađujemo s više od 250 kooperanata i otkupimo preko 5.000 tona poljoprivrednih proizvoda. Na taj način osigurano je sezonsko – svježe i kvalitetno voće i povrće za naše potrošače, koje unutar 24 sata od berbe stiže na police naših supermarketa.

PRO_0365PRO_0355PRO_0330PRO_0308PRO_0292PRO_0286PRO_0282

prigorski.hr