FOTO/VIDEO Lijepo predvečerje u Križevcima uz flautu i klavir

11. svibnja 2018. Autor: prigorski.hr Križevci FOTO/VIDEO Lijepo predvečerje u Križevcima uz flautu i klavir


Večeras je u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige Križevci održan koncert za flautu i klavir. Koncert su izvele Ivana Mišić na flauti i Zrinka Ivančić Cikojević na klaviru, a na repertoaru su se našla djela Waltera Giesekinga Sonatina za flautu i klavir, Césara Francka Sonata za flautu i klavir u A duru i Ian Clarkeov Hypnosis.

IMG_0379

Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije. Laureat je brojnih domaćih i internacionalnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike. Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala: Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta, ansambla “Cantus”, kvarteta ”4Syrinx”, kvarteta ”Porin” te drugih. Posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica i surađuje sa najboljim domaćim i inozemnim solistima.

IMG_0394

Glazbenu naobrazbu započinje već s pet godina u Zagrebu gdje maturira i završava srednju glazbenu školu u razredu profesorice Blanke Podreke. Nakon završetka studija klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Damira Sekošana završava i magisterij u klasi prof. Vladimira Krpana te potom nastavlja usavršavanje u Italiji u klasi prof.Franca Scale.

IMG_0380

Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, nagrade “Ferdo Livadić”, nagrade “Darko Lukić”, te prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Moncalieriju i San Bartolomeu. Snimala je za Hrvatski radio, za Croatia records, te u nekoliko navrata sudjelovala u glazbenim programima Hrvatske televizije. Od 2007. radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

IMG_0383

Ivana Mišić je svoju glazbenu naobrazbu započela sa 9 godina u razredu prof. Carmen Fuchs u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u kojoj je i maturirala u razredu prof. Vesne Črnigoj. Nakon završene srednje glazbene škole upisala je Muzičku akademiju u Zagrebu gdje je i diplomirala 2017. godine u klasi prof. Renate Penezić.

IMG_0393

Tijekom glazbenog obrazovanja aktivno se usavršavala kod eminentnih glazbenika i pedagoga u Hrvatskoj i inozemstvu: Renata Penezić, Wally Hase, Emmanuel Pahud, Andrea Oliva, András Adorján, Anna Garzuly, Hansgeorg Schmeiser, Michael Martin Kofler, Martin Belič, Marko Zupan, Matej Zupan, Carlo Jans, Renata Greiss, Jean-Claude Gerard.

IMG_0395

Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu te prvih nagrada na državnim natjecanjima HDGPP-a, a na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika ‘Papandopulo’ osvojila je treću nagradu. Tijekom studija uspješno je završila dvogodišnji jazz modul.
Nastupala je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, kao član Jazz ansambla i solist Jazz orkestra Muzičke akademije pod vodstvom prof. Saše Nestorovića, te se istaknula solističkim nastupom u KD Vatroslava Lisinskog u projektu Harmonija disonance.

IMG_0384

Pogledajte i poslušajte djelić atmosfere.

IMG_0382 IMG_0385 IMG_0386

 

prigorski.hr