“Nacrti” su plesna predstava suvremenog plesa koju izvode četiri friške diplomantice Odsjeka plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Danijela Vukadinović, Lana Šprajcer, Marta Krešić, te Antonija Dorbić. Autorsko su djelo samih izvođačica, a ideju je uobličila Antonija Dorbić.

-Završila sam odsjek plesa pri Akademiji dramske umjetnosti. Sve četiri smo zajedno studirale, u prvoj generaciji od pokretanja tog odsjeka. “Nacrti” je moj završni studentski projekt, kojeg smo naknadno razradile u cjelovečernju predstavu, uz potporu Ministarstva kulture RH. Predstava je premijerno izvedena u lipnju 2017. u Laubi, Kući za ljude i umjentost. Kasnije smo izvedbe reprizirali na Festivalu ‘Diskurs’ u Giessenu u Njemačkoj, na Zagrebačkom salonu, potom u Galeriji ‘Prozori’ i sada u Križevcima. -objasnila je Antonija Dobrić.

-Koreografkinje smo mi, koje smo ujedno i izvođačice. Dakle, sve  od ideje i koreografije do izvedbe radimo same, nas četiri. Radimo horizontalno, bez hijerarhije, tako izvodimo i predstavu. -kazala je.

-Na Culture Shock smo dobili poziv od Selme Banić, koreografkinje iz Zagreba. Predložila nam je da kao četiri mlade diplomantice, koje se tek etabliraju na plesnoj sceni, dođemo predstaviti ovdje svoj rad. Selma je pred nekoliko godina u Križevcima izvela jedna performans, te nam je za naš nastup predložila upravo Križevce. -zaključno je rekla Antonija Dobrić.

nacrti02 nacrti03 nacrti04 nacrti05 nacrti06 nacrti07 nacrti08 nacrti09 nacrti10 nacrti11 nacrti12 nacrti13 nacrti14 nacrti15

Zdenko Balog/prigorski.hr