Muzej Grada Đurđevca u suradnji s Foto-kino klubom Picok iz Đurđevca, organizira izložbu pod nazivom Fotografske impresije, kao slijed kontinuiteta djelovanja fotografskog kluba u Đurđevcu koji njeguje tradiciju fotografije od devedesetih.

Foto-kino klub Picok najuspješniji je i najaktivniji takav klub na području Koprivničko-križevačke županije, a postaje sve poznatiji i u Republici Hrvatskoj, kao i izvan njenih granica.

Članovi Foto-kino kluba Picok jedini su u županiji koji sudjeluju na izložbama fotografija u zemlji i inozemstvu, te na taj način promoviraju ne samo Đurđevac, nego i Hrvatsku. Osobito to čine fotografijama koje prikazuju prirodne i ambijentalne vrijednosti zavičaja, a marljivo bilježe sve značajnije događaje i programe koje organizira Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca.

Fotografije članova đurđevačkog Foto-kino kluba su se u proteklih pet godina mogle vidjeti na više od 300 izložbi, u 30-ak država širom svijeta, a na mnogima od njih, osvojili su nagrade i priznanja.

Motivi krajobraza, žitnih polja, rijeke Drave, jezera, drveća i pitoresknih krajobraza Podravine, samo su mali dio ove izložbe čije će se otvorenje održati u petak, 8. travnja u 19 sati u Muzeju Grada Đurđevca, uz glazbene goste Darka Marića, gitara i Vladu Sepa, harmonika.

Izložba će se moći razgledati od petka 8. travnja do 1. svibnja.