[FOTO] Županijska smotra “Lidrano 2020” u Križevcima

11. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Križevci [FOTO] Županijska smotra “Lidrano 2020” u Križevcima


U Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima jutros je otvorena Županijska smotra Lidrano 2020, a čiji je ovogodišnji domaćin Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Svečanom otvorenju prisustvovali su Ana Mušlek, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, Sandro Novosel, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, sport, nacionalne manjine i turizam te dr. sc. Ivan Peklić, ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci.

Ana Mušlek, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine

Pročelnica Mušlek čestitala je svima mentorima i učenicima, koji su se plasirali na županijsku smotru kao i domaćinu na organizaciji. -Županijski Lidrano je doista jedan festival hrvatskog jezika, koji ima i obrazovni karakter, kulturni karakter te pruža učenicima da pkažu svu svoju kreativnost i svoje znanje. -istaknula je Ana Mušlek dodavši kako u županiji ima i tri centra izvrsnosti, a koji se nalaze u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a koji su centri izvrsnosti za matematiku, kemiju, fiziku i biologiju.

Sandro Novosel, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, sport, nacionalne manjine i turizam

Pročelnik Novosel uvodno je podsjetio kako su Križevci i gimnazija prije 22 godine bili domaćin Državne smotre Lidrana te čestitao svima koji su se plasirali na županijsku smotru, te uputio čestitke onima koji će se plasirati na državnu razinu. -Grad Križevci protekle 3 godine intenzivno ulaže u obnovu kulturnih objekata, a što će zasigurno utjecati na podizanje kvalitete kulturnih programa u Križevcima. -kazao je Novosel te zahvalio ravnatelju Pekliću na domaćinstvu i angažmanu oko realizacije ovogodišnjeg županijskog Lidrana.

dr. sc. Ivan Peklić, ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci

Ravantelj dr. sc. Ivan Peklić zaželio je prisutnima dobrodošlicu te svečano otvorio Županijsku smotru “Lidrano 2020”. -Svrha estetike umjetnosti je ljepota i istina. Neka ovi mladi ljudi ovdje progovore i o jednom i o drugom. Estetičar Fink je istaknuo kako je umjetnost igra. Neka se onda našli mladi umjetnici igraju. Kako je on to pentirao – čovjek je čovjek samo kad se igra. -kazao je Peklić.

Rezultati će biti poznati tijekom dana.

Facebook Comments