[FOTO] Župan Stričak obišao gradilište regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi

11. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Župan Stričak obišao gradilište regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi


Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao je u utorak pri obilasku gradilišta regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi kako su, “bez obzira na negativne reakcije javnosti i dugogodišnje usuglašavanje oko budućnosti dvorca Opeka”, rezultati već sada vidljivi.

Naime, u sklopu europskog projekta, vrijednog 43,1 milijun kuna, u tijeku su radovi na rekonstrukciji i obnovi dvorca Opeka, a u utorak su gradilište u pratnji ravnateljice Srednje škole „Arboretum Opeka” Rajke Tršinski i predstavnika izvođača radova obišli župan Stričak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak i čelnici općine Vinice, nakon čega je održana uvodna konferencija projekta.

obnova dvorca opeka (10)

„Radovi na Arboretumu su na jednoj visokoj razini i u sljedećih godinu dana trebali bi biti i završeni”, rekao je Stričak i dodao kako će se u idućih nekoliko godina u taj lokalitet uložiti oko 150 milijuna kuna.

Kako je istaknuo župan Stričak, u planu je i obnova “Arboretum Opeka”, vrijedna 58 milijuna kuna, a u sam sadržaj uložit će se oko 49 milijuna kuna kako bi profesori i polaznici centra bili educirani.

obnova dvorca opeka (5)

Državni tajnik Paljak rekao je kako su centri kompetentnosti u Varaždinskoj županiji u punom zamahu, što je, osim na primjeru dvorca Opeka, vidljivo i na primjeru Medicinske škole “Varaždin”, gdje će biti uspostavljen regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

obnova dvorca opeka (2)

Radovi na dvorcu Opeka izvode se u sklopu europskog projekta “Rekonstrukcija i opremanje dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi”, vrijednog 43,1 milijun kuna, od čega je 30 milijuna kuna sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a razliku financira Varaždinska županija kao osnivač škole.

obnova dvorca opeka (1) obnova dvorca opeka (9) obnova dvorca opeka (8) obnova dvorca opeka (6) obnova dvorca opeka (4) obnova dvorca opeka (3)

(Hina)