Koprivničko-križevački župan, Darko Koren  uručio je u ponedjeljak ključeve dvaju novih vozila Mirjani Hanžeković, ravnateljici županijskog Doma zdravlja.

Primopredaja, kojoj je prisustvovao i dožupan Ratimir Ljubić, pročelnice županijskih ureda te djelatnici Doma zdravlja, održana je ispred zgrade Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici. Riječ je o osobnim vozilima marke Mitsubishi, ukupne vrijednosti oko 180.000 kuna, koja će se služiti za potrebe patronažne službe na područje Općine Gola, te mobilnog palijativnog tima u osnivanju.

hanžeković

Ravnateljica Hanžeković nije krila zadovoljstvo povećanjem voznog parka Doma koji trenutno broji 30-tak vozila jer kako je kazala, iako je ovdje na prvi pogled riječ o ‘običnim’ vozilima, ista će jako puno značiti zaposlenicima Doma zdravlja.

auti predaja

– Jedna od novina je i mobilni palijativni tim za koje je vozilo nabavljeno, korak smo pri formiranju istoga, sve je veća potreba za palijativnom skrbi, a premalo se u navedeno ulaže i to nam mora biti jedan od prioriteta. No, čeka nas rekonstrukcija stomatološke ordinacije u Svetom Ivanu Žabnu vrijedna 190 tisuća, fizikalne ordinacije u Đurđevcu u iznosu 150 tisuća kuna te rekonstrukcija ordinacije opće obiteljske medicine u Đelekovcu – pojasnila je.

koren

Župan Koren kazao je kako je Županija ovim ulaganjem ponovo opravdala svoju ulogu, te napomenuo kako je vozni park županijskog zdravstvenog sustava star svega tri godine, dok neke druge županije imaju velikih problema jer su im vozila stara po 15 godina.

– Vozači i ekipe koje ih koriste to naglašavaju kao izuzetan problem, dok mi ne možemo shvatiti koji je to problem jer raspolažemo sa izuzetno vrijednim voznim parkom koji može i mora zadovoljiti sve potrebe koje danas imamo – kazao je.

auti predaja dom zupanija (7) auti predaja dom zupanija (6) auti predaja dom zupanija (4) auti predaja dom zupanija (3) auti predaja dom zupanija (2) auti predaja dom zupanija (1)