U zbornici Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici danas je održan svečani prijem župana Darka Korena za najuspješnije učenike i mentore koji su sudjelovali na državnom natjecanjima u školskoj godini 2021./2022. i osvojili jedno od prva tri mjesta.

Uz župana, prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, ravnateljice i ravnatelji škola te brojni učenici i mentori.

U ovoj školskoj godini u našoj je županiji provedeno 25 županijskih natjecanja u znanju i 11 sportskih natjecanja, na kojima je sudjelovao 1721 učenik i 407 mentora. Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja s 250 tisuća kuna, a najuspješniji učenici s županijske razine natjecanja pozvani su na državna natjecanja, i to ukupno 164 učenika/ekipa.

Iako su zbog epidemiološke situacije i ove godine natjecanja provedena u specifičnim uvjetima, učenici naše županije bili su izuzetno uspješni na državnoj razini natjecanja. Nagrade za jedno od prva tri mjesta osigurane su u iznosu od gotovo 96 tisuća kuna, a raspoređene su na učenike i mentore 19 škola.

Ukupno je nagrađeno 15 učenika koji su osvojili prva mjesta, osam učenika koji su osvojili druga mjesta te šest učenika koji su osvojili treća mjesta u pojedinačnoj konkurenciji, kao devet ekipa koje su osvojile prvo i drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji te 33 mentora.

Uvodno se u ime domaćina obratio ravnatelj koprivničke Gimnazije Vjekoslav Robotić koji je, uz zahvale Županiji na podršci, čestitao učenicima i mentorima:

„ Za ovakav uspjeh potrebno je puno odricanja, truda, rada i mentorskog rada i na tome vam od srca čestitam, kao i vašim mentorima koji su većinom radili volonterski. Svim učenicima želim uspješan nastavak školovanja i daljnjeg životnog puta, a profesorima da odlično rade, kao što su i dosad. Hvala Županiji na podršci, kako našoj Gimnaziji, tako i svim školama!“

Pročelnica Mušlek dodala je kako je današnja svečanost kruna zajedničkih aktivnosti, odnosno proslava uspješne školske godine:

„Nadam se da će ove nagrade koje ćete danas primiti biti dodatna motivacija za budućnost i da ćete i narednih godina na ovako lijep način promovirati našu županiju i naše škole. Čestitam učenicima i mentorima na predanom radu, a Županija će vam i nadalje biti podrška i pomoć u svim aktivnostima.“

Okupljenima se obratio i župan Koren koji je također čestitao učenicima, mentorima i ravnateljima čestitao na velikim uspjesima koje su postigli na natjecanjima.

„Vi ste perjanica našeg obrazovnog sustava i to svakodnevno dokazujete svojim radom i trudom, a na kraju i rezultatima. U suradnji s ravnateljima i mentorima, nastojimo vam olakšati put na kojemu se nalazite te moram posebno zahvaliti svim obrazovnim djelatnicima koji vrijedno i marljivo rade svoj posao, a koji je zapravo više životni poziv. Želim vam da budete bogati znanjem i da imate ambicije, ali isto tako da budete mladi ljudi koji znaju kojim putem žele ići kako bi se realizirali i time dali veliki doprinos zajednici u kojoj živite“, poručio je župan te zatim zajedno sa zamjenikom Ljubićem učenicima i mentorima uručio nagrade.

Spomenimo i kako je za glazbeni doprinos svečanosti bio zadužen zbor koprivničke Gimnazije, koji vodi profesorica Darija Kivač.

koprivnica-gimnazija-01 koprivnica-gimnazija-02 koprivnica-gimnazija-03 koprivnica-gimnazija-04 koprivnica-gimnazija-05 koprivnica-gimnazija-06 koprivnica-gimnazija-07 koprivnica-gimnazija-08 koprivnica-gimnazija-09 koprivnica-gimnazija-10 koprivnica-gimnazija-11 koprivnica-gimnazija-12 koprivnica-gimnazija-13 koprivnica-gimnazija-14 koprivnica-gimnazija-15 koprivnica-gimnazija-16 koprivnica-gimnazija-17 koprivnica-gimnazija-18 koprivnica-gimnazija-19 koprivnica-gimnazija-20 koprivnica-gimnazija-21 koprivnica-gimnazija-22 koprivnica-gimnazija-23 koprivnica-gimnazija-24 koprivnica-gimnazija-25 koprivnica-gimnazija-26 koprivnica-gimnazija-27 koprivnica-gimnazija-28 koprivnica-gimnazija-29 koprivnica-gimnazija-30 koprivnica-gimnazija-31 koprivnica-gimnazija-32 koprivnica-gimnazija-33 koprivnica-gimnazija-34 koprivnica-gimnazija-35 koprivnica-gimnazija-36 koprivnica-gimnazija-37 koprivnica-gimnazija-38 koprivnica-gimnazija-39 koprivnica-gimnazija-40 koprivnica-gimnazija-41 koprivnica-gimnazija-42 koprivnica-gimnazija-43 koprivnica-gimnazija-44 koprivnica-gimnazija-45 koprivnica-gimnazija-46 koprivnica-gimnazija-47 koprivnica-gimnazija-48 koprivnica-gimnazija-49 koprivnica-gimnazija-50 koprivnica-gimnazija-51 koprivnica-gimnazija-52 koprivnica-gimnazija-53 koprivnica-gimnazija-54 koprivnica-gimnazija-55 koprivnica-gimnazija-56 koprivnica-gimnazija-57 koprivnica-gimnazija-58 koprivnica-gimnazija-59 koprivnica-gimnazija-60 koprivnica-gimnazija-61 koprivnica-gimnazija-62 koprivnica-gimnazija-63 koprivnica-gimnazija-64 koprivnica-gimnazija-65 koprivnica-gimnazija-66 koprivnica-gimnazija-67 koprivnica-gimnazija-68