Carlsberg Croatia, jedna od najvećih pivovara na domaćem tržištu, otvorila je u koprivničkom pogonu 19 milijuna kuna vrijednu modernu liniju za punjenje limenki, kojom će se volumen proizvodnje povećati za 46 posto, a otvorit će se i nova radna mjesta.

Svečanosti otvorenja, uz druge uvažene goste prisustvovao je i župan Darko Koren koji je izrazio zadovoljstvo ovom investicijom koja će značajno doprinijeti razvoju županijskog gospodarstva:

otvorenje carlsberg (7)

 

„Hrvatska i Danska ove godine slave 30 godina uspostave diplomatskih odnosa, a dugovječna je i gospodarska suradnja naših dviju zemalja. Zadovoljstvo nam je bilo ugostiti danskog veleposlanika s kojim smo razgovarali o daljnjim mogućnostima povezivanja, a ovaj događaj potvrđuje da su Koprivnica i naša županija prava mjesta gdje ovako velike tvrtke i veliki projekti pronalaze svoj interes.“

otvorenje carlsberg (3)

Svečanosti otvaranja prisustvovao je i predsjednik Uprave Carlsberg Croatia Marcin Burdach, koji je naglasio kako je realizacija ovog vrijednog projekta bila zahtjevan i dugotrajan proces te je dio Plana razvoja, a svi Pan proizvodi će ubuduće dolaziti iz Koprivnice, odnosno bit će proizvedeni upravo ovdje.

otvorenje carlsberg (9)

Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu, naglasio je kako je Hrvatska važno tržište za Carlsberg Grupaciju što pokazuje i ova vrijedna investicija, a čestitkama su se pridružili i gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić te veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ole Frijs-Madsen, kao i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić i direktor Hartmanna Dario Šumiga.

otvorenje carlsberg (12)

Nakon prigodnih obraćanja i rezanja vrpce, krenulo se u obilazak nove linije, gdje je stručno osoblje Carlsberga pojasnilo proizvodne procese, a Uprava je zahvalila svima koji su svojom podrškom uveličali ovu svečanost.

otvorenje carlsberg (2) otvorenje carlsberg (16) otvorenje carlsberg (15) otvorenje carlsberg (14) otvorenje carlsberg (13) otvorenje carlsberg (10) otvorenje carlsberg (8) otvorenje carlsberg (6) otvorenje carlsberg (5) otvorenje carlsberg (4)