Prigodnom svečanošću na posljednji dan nastave Osnovna škola Ludbreg obilježila je svoj Dan. Uz učenike, nastavnike i profesore škole, proslavu su svojim dolaskom uveličali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnica Upravnog odjela za razvojne projekte, društvene djelatnosti i loklanu samoupravu Grada Ludbrega Erina Stančin, te predstavnici ustanova s kojima ludbreška škola surađuje.

– Svi mi zajedno važan smo čimbenik u očuvanju tradicije našeg kraja, svi mi zajedno radimo na odgoju i obrazovanju naše djece. Svi mi zajedno omogućujemo našim učenicima da svoje interese dodatno istražuju – naglasio je ravnatelj Osnovne škole Ludbreg Tihomir Horvat zahvalivši se svima na uspješnoj suradnji jer zajednički rad na odgoju i obrazovanju učenika od izuzetne je važnosti.

Pročelnica Stančin također je čestitala učenicima i nastavnicima na završetku još jedne uspješne godine posebno se obrativši učenicima završnih razreda.

– Ponesite sa sobom lijepe uspomene na Osnovnu školu Ludbreg, na svoje učitelje, nastavnike koji su utkali dio sebe u vaš odgoj i vaše obrazovanje i kamo god vas put odnio nemojte zaboraviti na najvažnije životne lekcije da vjerujete u sebe, da budete dobri jedni prema drugima, da si međusobno pomažete i njegujete prijateljstva koja ste ovdje izgradili – poručila je učenicima pročelnica Stančin zahvalivši se ujedno učiteljima i nenastavnom osoblju koje je požrtvovno i vrijedno radilo s učenicima.

– Hvala Osnovnoj školi Ludbreg i Varaždinskoj županiji koju su nam bili ključni partneri u projektu LORI, a posebno hvala ravnatelju, učiteljima i učenicima koji su bili uključeni u projektne aktivnosti te se nadam da će ona znanja i iskustva koja su stekli moći primijeniti kasnije u svom radu – zaključila je Stančin.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak pozdravio je sve prisutne, kako je sam istaknuo, u danu u godini koji je jedan od najznačajnijih, ali i jedan od najljepših za učenike.

– Smatram da zaista rijetko koja županija ulaže u obrazovanje kao što to čini Varaždinska. Ova godina bila je izuzetno uspješna kada je riječ o ulaganjima. U Ludbregu je otvoren LORI centar čime je Ludbreg stavljen na europsku i svjetsku kartu kada je riječ o obrazovanju u STEM području. Od svega 50-tak Newtonovih soba na svijetu jedna je upravo u Ludbregu. Ovdje se nalazi i jedini simulator letenja, dok Strojarska i prometna škola u Varaždinu, kao jedina škola u Hrvatskoj, ima simulator vožnje namijenjen za vozače motornih vozila, prvenstveno kamiona. U Osnovnoj školi Tužno imamo prvu Google učionicu budućnosti, dok su 14 naših škola nositeljice Erasmus akreditacija – nabrojao je župan istaknuvši kako sve to služi učenicima, njihovom razvoju i obrazovanju, a zahvaljujući opet učiteljima, nastavnicima, profesorima, ravnateljima koji su prepoznali svjetske trendove.

– Hvala svim djelatnicima škola, učiteljima, nastavnicima, profesorima, mentorima na njihovom trudu i prenošenju znanja i vještina na učenike, a o njihovim rezultatima najbolje govore osvojene medalje na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima, ali i hvala svim nenastavnim djelatnicima koji brinu o našim učenicima – rekao je župan podsjetivši kako je Varaždinska županija u ludbreškoj školi proteklih godina obnovila instalacije, uredila unutrašnjost učionica, te sada predstoji sanacija krovišta i uređenje dvorane.

OŠ Ludbreg Završna Priredba (2) OŠ Ludbreg Završna Priredba (4) OŠ Ludbreg Završna Priredba (5) OŠ Ludbreg Završna Priredba (1) (1) OŠ Ludbreg Završna Priredba (6) OŠ Ludbreg Završna Priredba (9) OŠ Ludbreg Završna Priredba (7) OŠ Ludbreg Završna Priredba (8) OŠ Ludbreg Završna Priredba (12) OŠ Ludbreg Završna Priredba (11) OŠ Ludbreg Završna Priredba (13) OŠ Ludbreg Završna Priredba (10)