Potraga za kartom više i za stolcem u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima ove nedjeljne večeri više je sličila jagmi za ulaznicama na nogometni derbi. Prvi dani smijeha u Križevcima, potpun su uspjeh i tri dobro prodane, štoviše, dvije od njih i rasprodane predstave.

Organizator je, poučen iskustvom prve večeri, uveo i dodatne stolce, koji su jednako bili puni: pravo osvježenje za ovaj grad u kojem se prečesto čuju komentari da je kulturni sadržaj siromašan jer su i kulturne potrebe skromne.

Ovaj puta Križevčani su pokazali da se itekako vole zabavljati na kulturan način, da vole dobru predstavu, da će podržati svaki kvalitetna program, te im neće biti lijeno večer pred televizorom i stereotipnim programima zamijeniti svježom komedijom.

Isto tako, ne prvi puta sa osvježenjem gradskom kulturnom kalendaru uključuje se Udruga K.V.A.R.K. sa pouzdanim partnerom Kerekesh Teatrom iz varaždina. Prvi dani smijeha u Križevcima nisu dobro počeli: bili su predviđeni kao ljetne večeri na otvorenom, pa su naglo zbog vremenskih uvjeta mijenjali lokaciju i termin, no u novom terminu i obnovljenoj Velikoj dvorani Hrvatskoga doma, publika je uživala u odličnom vikend programu, koji je poentirao crnohumornom komedijom – farsom iz života grobara, koji, kostimirani u anđele, nastoje nježno ispratiti duše umrlih.

Suradnja K.V.A.R.K.a i Kerekesh Teatra i prije ovog vikend-programa bilježi gostovanja i rasprodane dvorane, a uspješna formula Udruge K.V.A.R.K. u nalaženju naslova i usklađivanju tajminga već nekoliko puta, gotovo da možemo govoriti o nizu organizacija gostovanja, nepogrešivo rasprodaje dvoranu za koju u Križevcima prečesto čujemo komentare da ju nije moguće ispuniti.

smijeh40

No, ovaj uspjeli novi program u Križevcima nije prvo obogaćenje koje u zadnje vrijeme dolazi iz K.V.A.R.K.ove radionice: među nove programe brojimo i Jazz večeri koje polako ali sigurno okupljaju vjerne ljubitelje jazza, ljetne večeri uz dokumentarni film KineDok, Radionice digitalne fotografije, izložbene sezone u Galeriji K2, sudjelovanje u projetu ‘Aktivni u zajendici’ Zaklade ZAMAH, te novi kapitalni program KUFER, koji je znatno obogatio program križevačkog Spravišča, ali istovremeno, nastupima u Koprivnici i drugdje, postaje i ‘izvozni brand’. Ne iznenađuje stoga da se glas o ovoj aktivnoj udruzi pročuo i dalje, da provajderi kulturnih sadržaja rado surađuju, pa se i ove večeri, nakon uspješne izvedbe, Jan Kerekeš u ime partnera zahvalio na suradnji ekipi K.V.A.R.K.a.
smijeh1 smijeh2 smijeh3 smijeh4 smijeh5 smijeh6 smijeh7 smijeh8 smijeh9 smijeh10 smijeh11 smijeh12 smijeh13 smijeh14 smijeh15 smijeh16 smijeh17 smijeh18 smijeh19 smijeh20 smijeh21 smijeh22 smijeh23 smijeh24 smijeh25 smijeh26 smijeh27 smijeh28 smijeh29 smijeh30smijeh31 smijeh32 smijeh33 smijeh34 smijeh35 smijeh36 smijeh37 smijeh38 smijeh39

Zdenko Balog/prigorski.hr