Završna konferencija projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna održana je u srijedu na prostoru biološkog kupališta u Čazmi, prvom javnom objektu te vrste u Hrvatskoj.

Uz Dinka Piraka, gradonačelnik Čazme, prisustvovali su i Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, v.d. ravnateljica SAFU-a Nikolina Tkalčec i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

cazma-natura-26

– Projekt Čazma Natura je završio na moje veliko veselje i zadovoljstvo jer žurili smo se da do današnjeg dana bude sve uspješno završeno i zadovoljan sam da je sve dobro ispalo. Ponosimo se jer smo svi ulazili u ovaj projekt nekako skeptični i bilo nam je to prilično imaginarno, ali kako je projekt napredovao vidjeli smo da imamo puno toga za otkriti što i sami nismo vidjeli, a ovdje živimo – kazao je gradonačelnik Pirak.

cazma-natura-12

Voditeljica projekta Čazma Natura Dajana Petrina podsjetila je kako je projekt pripremljen još 2017., a u njegovu realizaciju krenulo se 2018. godine u suradnji s partnerima, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Bjelovarsko-bilogorske županije, ŠRD-om Štuka, Turističkom zajednicom Grada Čazme, te u suradnji s OŠ Čazma i ostalim čazmanskim udrugama.

U realizaciji projekta ostvareno je sufinanciranje Europske unije u iznosu od 18,7 milijuna kuna i Ministarstva regionalnog razvoja s 5 milijuna kuna.

cazma-natura-18

Impresioniran projektom i samim biološkim bazenom u Čazmi bio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Sandru Herman, državnu tajnicu Ministarstva turizma i sporta pak vesele svi završeni projekti u bilo kojem dijelu Hrvatske koji potiču razvoj turizma, kao što je ovaj u Čazmi.

– Sve čestitke na ovakvom projektu, sve čestitke Gradu Čazmi, ali i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja podupire ovakve projekte i kao što sam upoznata s projektima koje i Bjelovarsko-bilogorska županija priprema za naredno razdoblje, sasvim sam sigurna da će i Grad Čazma i BBŽ dobiti jedno novo, prepoznatljivije mjesto na karti hrvatskog turizma – rekla je.

cazma-natura-39

Kraj završne konferencije projekta uljepšale su Hrvatske reprezentativke u umjetničkom plivanju. Bazen će biti otvoren 5. srpnja u 17 sati uz akustični nastup Lidije Bačić.

cazma-natura-44 cazma-natura-43 cazma-natura-24 cazma-natura-21 cazma-natura-20 cazma-natura-17 cazma-natura-16 cazma-natura-11 cazma-natura-10 cazma-natura-09 cazma-natura-08 cazma-natura-07 cazma-natura-06 cazma-natura-05 cazma-natura-04 cazma-natura-03 cazma-natura-01