Dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u petak je potpisala s predstavnicima devet udruga ugovore o davanju na korištenje prostora u vlasništvu Zavoda na sljedećih pet godina.

Potpisivanju su prisustvovali župan Darko Koren, te dožupan Ratimir Ljubić te predstavnici udruga – Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije, Udruga invalida rada grada Koprivnice, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Invalidsko društvo Ilco – Koprivnica, Udruga žena s bolestima dojke „Nada“ Koprivničko-križevačke županije, Klub liječenih alkoholičara „Centar“ Koprivnica, Udruga srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije „Srce“, Udruga volontera hospicijske i palijativne skrbi „Dignitate“ i Zajednica klubova liječenih alkoholičara Koprivničko-križevačke županije.

vadla

– Iznimno mi je drago što smo se okupili ovdje zbog iznimno važnog razloga s obzirom da je rad ovih udruga vezan uz rad Zavoda. Upravo osam udruga je u ovim prostorima već 10 godina te se njihov rad i dalje nastavlja ovdje. Nadam se da dolazi bolje vrijeme u odnosu da posljednje dvije godine te da ćemo svi raditi na poboljšanju zdravlja žitelja naše županije – kazala je dr. Vadla.

koren

Nakon nje, okupljenima se obratio župan Koren rekavši kako je ovaj događaj pripreman posljednjih mjesec i pol dana s obzirom na neke zakonske odredbe i ograničenja.

– Pronašli smo model da ipak na zadovoljstvo svih ovdje nastavimo s dosadašnjim formatom djelovanja, volonterski i humano. Svi zajedno moramo vam se zaista zahvaliti što ulažete svoje vrijeme i angažman da bi djelovala svaka od ovih udruga i uvjeren sam da je ovaj današnji događaj ponovno jedan zamah u vašem radu i da ćete nastaviti biti još aktivniji i bolji – poručio je župan okupljenim predstavnicima Udruga.

brckan

U ime svih predstavnika, s nekoliko riječi obratio se Ivan Brckan, predsjednik Udruge srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije „Srce“. Zahvalio je na iznimno dobroj suradnji sa Zavodom i Županijom, rekavši kako su i jedni i drugi uvijek na raspolaganju u bilo čemu što je potrebno Udrugama.

– Kod nas je malo posebno komplicirano ponekad manevrirati kroz sve propise kada su u pitanju Udruge jer nas se tretira kao da raspolažemo s milijunima, no zato imamo stručne službe Županije na koje se uvijek možemo osloniti za pomoć – objasnio je.

udruge potpisivanje (1) udruge potpisivanje (7) udruge potpisivanje (3)

Članak je objavljen u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.