Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije obilježio je u srijedu 30. godišnjicu pri čemu je ravnateljica Draženka Vadla kazala da su ključni momenti u njezinom radu preseljenje u nove prostore i proširenje djelatnosti te suočavanje s epidemijom covid virusa.

Tijekom svečanosti rečeno je da je djelovanje Zavoda počelo 28. veljače 1994. godine, a od tada do danas suočavao se s mnogim izazovima.

Na početku je njihov obim poslova bio znatno manji nego danas, ali iz godine u godinu rasli su kako kadrovski, tako i pružanjem brojnih usluga, kazala je ravnateljica Vadla.

Jedan od značajnih događaja bio je preseljenje u bolnički krug, točnije u renoviranu zgradu bivšeg odjela interne. Prijašnji prostor postao im je previše skučen s obzirom na brojnost programa i projekata koje su provodili.

Vadla je naglasila kako je izuzetno sretna što su se ovoj proslavi odazvali svi pozvani.

“Odmah od samog početka je bila definirana važnost Zavoda. Danas se programi usmjeravaju na naše mlade kako bi jednog dana stasali u odgovorne mlade ljude za ovo društvo u kojem danas živimo.”-rekla je Vadla.

Župan Darko Koren rekao je kako se sjeća početaka Zavoda i tog razdoblja kada je tek osnovano.

“Neposredno nakon ustroja države u ovakvom formatu su nastali Zavodi za javno zdravstvo. Naš Zavod obilježava ovu obljetnicu s jednim zadovoljstvom koje je to vremensko razdoblje proizvelo. Činjenica je da se razvilo iz jednog malog Zavoda koja je djelovalo u jednom skučenom prostoru, da bi uređenjem ove zgrade doista doživjeli jednu ekspanziju u svakom obliku. Zavodi za javno zdravstvo su zdravstvene ustane koje jedan dio svog poslovanja temelje da djeluju i tržišno. Naš Zavod izuzetno dobro funkcionirali posluje i prilika je ovo i vrijeme da se zahvale svim prijašnjim i sadašnjim zaposlenicima.”-rekao je Koren

Župan je naglasio i da je Županija od svog osnutka pa do danas uložila mnogo novca u zdravstveni sustav pa tako i u Zavod za javno zdravstvo

Obljetnici je prisustvovao i Zdravko Mikotić, prvi predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo.

“Nekada je to izgledalo puno drugačije. No, naišli smo na zdrave temelje. Neusporedivo je sada naprednije, vidim jako puno novih lica. Oprema je sada jako dobra i nivo pristupa i usluga se poboljšao i povećao.”-rekao je Mikotić.

Predsjednica Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Melita Ivančić naglasila je kako je odgovornost svih članova Upravnog vijeća velika.

“Na Upravnom vijeću donose se odluke koje će u budućnosti donijeti neki lijep put ove ustanove. Pandemija covida bilo je vrijeme kada su sve djelatnice i djelatnici naglasili svoj trud i rad. Svi ti rezultati koji su tada postignuti ocrtavaju se današnjem radu. Lijepo smo mogli vidjeti iz kakvih uvjeta je ova ustanova rasla i ono što trebamo naglasiti su ljudi ovog Zavoda bez čijeg rada i truda ovi zidovi bi bili prazni zidovi. Oni su ti koji su sa ravnateljicom i suradnicima zaslužni za sve ove lijepe rezultate.”-rekla je Ivančić.

Obljetnici su prisustvovali i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnice i pročelnici Koprivničko-križevačke županije, zamjenica Grada Koprivnice Ksenija Ostriž, ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Zlatica Kučko Gudelj, pomoćnik ravnateljice Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Nino Ivanuš,  ravnateljica ljekarne Koprivnica Irena Hadelan, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder Vlahinja, ravnateljica PORE Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić, bivši ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Mladen Brezovac te voditeljica odjela za pedijatriju Opće bolnice Tomislav Barde Koprivnica i kćer prvog ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Maja Tot Mršić.

zavod za javno zdravstvo_lk (1)

zavod za javno zdravstvo_lk (2) zavod za javno zdravstvo_lk (3) zavod za javno zdravstvo_lk (4) zavod za javno zdravstvo_lk (5) zavod za javno zdravstvo_lk (6) zavod za javno zdravstvo_lk (7) zavod za javno zdravstvo_lk (8) zavod za javno zdravstvo_lk (9) zavod za javno zdravstvo_lk (10) zavod za javno zdravstvo_lk (11) zavod za javno zdravstvo_lk (12) zavod za javno zdravstvo_lk (13) zavod za javno zdravstvo_lk (14) zavod za javno zdravstvo_lk (15) zavod za javno zdravstvo_lk (16) zavod za javno zdravstvo_lk (17) zavod za javno zdravstvo_lk (18) zavod za javno zdravstvo_lk (19) zavod za javno zdravstvo_lk (20) zavod za javno zdravstvo_lk (21) zavod za javno zdravstvo_lk (22) zavod za javno zdravstvo_lk (23) zavod za javno zdravstvo_lk (24) zavod za javno zdravstvo_lk (25) zavod za javno zdravstvo_lk (26) zavod za javno zdravstvo_lk (27) zavod za javno zdravstvo_lk (28) zavod za javno zdravstvo_lk (29) zavod za javno zdravstvo_lk (30) zavod za javno zdravstvo_lk (31) zavod za javno zdravstvo_lk (32) zavod za javno zdravstvo_lk (33) zavod za javno zdravstvo_lk (34) zavod za javno zdravstvo_lk (35) zavod za javno zdravstvo_lk (36) zavod za javno zdravstvo_lk (37) zavod za javno zdravstvo_lk (38) zavod za javno zdravstvo_lk (39) zavod za javno zdravstvo_lk (40) zavod za javno zdravstvo_lk (41) zavod za javno zdravstvo_lk (42) zavod za javno zdravstvo_lk (43) zavod za javno zdravstvo_lk (44) zavod za javno zdravstvo_lk (45) zavod za javno zdravstvo_lk (46) zavod za javno zdravstvo_lk (47) zavod za javno zdravstvo_lk (48) zavod za javno zdravstvo_lk (49) zavod za javno zdravstvo_lk (50) zavod za javno zdravstvo_lk (51) zavod za javno zdravstvo_lk (52) zavod za javno zdravstvo_lk (53) zavod za javno zdravstvo_lk (54) zavod za javno zdravstvo_lk (55) zavod za javno zdravstvo_lk (56) zavod za javno zdravstvo_lk (57) zavod za javno zdravstvo_lk (58) zavod za javno zdravstvo_lk (59) zavod za javno zdravstvo_lk (60) zavod za javno zdravstvo_lk (61) zavod za javno zdravstvo_lk (62) zavod za javno zdravstvo_lk (63) zavod za javno zdravstvo_lk (64) zavod za javno zdravstvo_lk (65) zavod za javno zdravstvo_lk (66) zavod za javno zdravstvo_lk (67) zavod za javno zdravstvo_lk (68) zavod za javno zdravstvo_lk (69) zavod za javno zdravstvo_lk (70) zavod za javno zdravstvo_lk (71) zavod za javno zdravstvo_lk (72) zavod za javno zdravstvo_lk (73) zavod za javno zdravstvo_lk (74) zavod za javno zdravstvo_lk (75) zavod za javno zdravstvo_lk (76) zavod za javno zdravstvo_lk (77) zavod za javno zdravstvo_lk (78) zavod za javno zdravstvo_lk (79) zavod za javno zdravstvo_lk (80)