S trodnevnog 66. natjecanja mladih tehničara RH, zapaženim rezultatima iz Trogira se vratila ekipa OŠ Đurđevac. Školu su predstavljala dva učenika, Matija Mihočka, učenik 8. razreda u kategoriji „Robotika“ i Ivan Nikša, također učenik 8. razreda, u kategoriji “Radiokomunikacije“.

Nakon iscrpljujućeg teorijskog i praktičnog dijela natjecanja, pokazalo se da je Matija Mihočka u samom vrhu znanja i vještina u robotici, koji je s ostvarenih 79 bodova, osvojio 3. mjesto.

-Matija se natjecao u vrlo jakoj konkurenciji u kojoj su se nalazili i mladi hrvatski reprezentativci koji su već postizali uspjehe na državnim i europskim natjecanjima u robotici. Zadatak mu je bio napraviti i isprogramirati robota koji bi izvršavao složene poslove u automobilskoj industriji. Nakon dva dana napornog rada, uspio je izvršiti zadatak te se plasirati u sam vrh poretka – rekao je njegov mentor, učitelj Nikola Mihočka i zaključio da je Matijin rezultat najveći uspjeh najbolji plasman koji je postigao neki učenik đurđevačke OŠ na ovom natjecanju. Njegov uspjeh, plasiranjem na 14. mjesto u kategoriji „Radiokomunikacije“, upotpunio je učenik Ivan Nikša, koji se po prvi puta plasirao na državnu razinu u toj kategoriji.

-Od ove školske godine uspostavljena je dobra suradnja između naše škole i “Radio kluba Đurđevac”, s prof. Davorom Čižmešinkinom iz Strukovne škole Đurđevac i članom “Radio kluba Đurđevac”. On je učenike poučio kako se koristiti vještinama iz područja radiokomunikacije kao što su izrada i predstavljanje elektroničkog sklopa koji su učenici sami izrađivali, određivanje skrivenog odašiljača amaterskom radiogoniometrijom i komuniciranje putem ručne radijske postaje. Već prve godine Ivan se plasirao na državno natjecanje, pa se nadam da će Ivanov primjer poslužiti i ostalim učenicima da se zainteresiraju za ovo važno područje ljudskog djelovanja – rekao je mentor i učitelj Nikola Mihočka, koji je ujedno i tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Đurđevca.

Os Mihocka1 Os Mihocka3 Os Mihocka2 Os Mihocka