Ove je srijede u Klubu kulture održano predstavljanje online tečaja za mlade pod nazivom “Održivi razvoj u praksi”. Tečaj provodi Zaklada Zamah u suradnji sa tri partnera iz Italije, Češke i Španjolske u sklopu Erasmus+ projekta “Kreativni mladi za održivi razvoj”.

Predstavljanje tečaja održano je pred studentima specijalističkih diplomskih stručnih studija na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, koje je u prostor Udruge K.V.A.R.K. u sklopu nastave, dovela pročelnica za specijalističke diplomske stručne studije dr. sc. Zvjezdana Augustinović.

Tečaj su predstavili upravitelj Zaklade Zamah Drago Vručinić i stručni suradnik za filantropiju Roko Nakić, a svoju spremnost za suradnju posebno je izrazila dekanica Učilišta dr. sc. Marcela Andreata Koren, dok je u ime Udruge K.V.A.R.K. prisutne pozdravila Dijana Čeh.

Kao civilizacija se suočavamo s rapidnim klimatskim promjenama, gubitkom biljnog i životinjskog svijeta, nedostatkom hrane i drugim izazovima. Održivi razvoj i prakse proizašle iz teoretskih temelja održivog razvoja predstavljaju odgovor na navedene izazove. Kao pojedinci i kao zajednica imamo priliku stvoriti za sebe novi put kojim ćemo zaštititi planet i osigurati budućnost generacijama koje dolaze.

Upravo takvim putem kročimo kroz obrazovanje mladih. U sklopu tečaja mladi imaju priliku od stručnjaka iz područja održivog razvoja naučiti više o specifičnim održivim praksama. Tečaj se sastoji od 4 edukativna modula:

-Provedba okolišnih kampanja
-Održivi turizam
-Održiva poljoprivreda u urbanim sredinama
-Poslovna primjena održive poljoprivrede/ ponuda i potražnja

Velik interes iskazali su i studenti za sudjelovanje u predstavljanju tečaja. Vjerujemo, stoga, da će se nekolicina studenata odlučiti za ovaj interaktivni tečaj i iskoristiti ga kao nadogradnju svojeg znanja i praktičnih vještina.

Sve upute vezane za upis na tečaj, korištenje edukativnih materijala te za proces stjecanja certifikata može se pročitati u Vodiču kroz e-tečaj.

KVARK, DČ

odrzivi-razvoj-01 odrzivi-razvoj-02 odrzivi-razvoj-03 odrzivi-razvoj-04 odrzivi-razvoj-05 odrzivi-razvoj-06