Danas su svečano potpisani ugovori o javnoj nabavi radova rekonstrukcije školskih igrališta u Križevcima i Drnju. Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja ciklus investicija u školsku infrastrukturu nakon velikih kapitalnih projekata koji su dovršeni u proteklom razdoblju – izgradnji pet školskih sportskih dvorana u općinama i Centra kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu u što je uloženo preko 20 milijuna eura.

„Nastavljamo s materijalnim ulaganjima u sektoru školstva kroz ovakve tipove projekata koji su također od velikog značaja za lokalnu zajednicu. Trenutno završavamo veliku rekonstrukciju igrališta Srednje škole u Koprivnici vrijednu 1,2 milijuna eura, a obnovili smo i igrališta u Đelekovcu, Kalinovcu, Goli i Križevcima te smo na 13 škola postavili fotonaponske elektrane vrijedne preko 562 tisuće eura. Današnjim potpisivanjem ugovora formalno krećemo u rekonstrukciju igrališta u Drnju te gimnazijskog igrališta u Križevcima, a to su projekti ukupne vrijednosti preko 343 tisuće eura. Siguran sam da će se igralištima veseliti ne samo učenici već i brojni rekreativci“, istaknuo je župan te dodao kako Županijska uprava kontinuirano ulaže u sektor obrazovanja  kako bi se učenicima i nastavnicima osigurali najbolji uvjeti za rad.

Zahvalu Županiji prigodnim riječima iskazao je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj koji je kazao kako Općina bez pomoći Županije ne bi mogla kvalitetno funkcionirati.

„Izvrsno surađujemo sa Županijom ne samo po pitanju školstva, već i u svim drugim sektorima i bez te snažne podrške bilo bi jako teško funkcionirati. Hvala na potpori i sredstvima koje ulažete kako bi naši stanovnici imali sve potrebne uvjete za život. Uvjeren sam da će se ovako dobra suradnja na dobrobit sviju i dalje nastaviti“, poručio je načelnik Dombaj.

Prisutnima su se obratili i ravnateljica Osnovne škole Fran Koncelak Drnje Dunja Valenčak koja je istaknula da Županija osluškuje sve potrebe škole i pruža veliku podršku učenicima i nastavnicima te ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci Ivan Peklić koji je dodao kako će se ovom obnovom zaokružiti rekonstrukcija kompletnog gimnazijskog igrališta koje će služiti i ostalim školskim ustanovama, ali i brojnim Križevčanima.

Zahvalama se uime Grada Križevaca priključio i pročelnik Sandro Novosel koji je pohvalio inicijativu Županije da se igrališta obnove kako bi stanovnici imali adekvatne uvjete za bavljenje sportom i rekreacijom.

Vrijednost rekonstrukcije igrališta u Drnju iznosi 256.083,33 eura s PDV-om. Županija je kao prijavitelj projekta preko Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurala 65.000 eura te preko Ministarstva turizma i sporta 88.716,75 eura. Ostatak potrebnih sredstava osigurano je u proračunima Županije i Općine Drnje s kojom je potpisan Sporazum u sufinanciranju projekta. Rok za izvođenje radova je 70 radnih dana od potpisa ugovora, a na igralištu ukupne površine 1.550 m2 će se urediti kružna staza za trčanje oko rukometnog igrališta s produžetkom prilagođenim skoku u dalj i bazenom s pijeskom, teren za košarku/odbojku (28 m x 15 m) sa sigurnosnom zonom iza koševa i aut linije te teren za rukomet (40 m x 20 m) sa sigurnosnom zonom iza golova.

Podloga terena će biti od granulirane gume, nabavit će se novi golovi, koševi te stupovi i mreža za odbojku.

Vrijednost rekonstrukcije igrališta Gimanzije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci je 87.499,38 eura s PDV-om, a radovi će se financirati iz Županijskog proračuna. Ukupna površina sportskog igrališta koje će se obnoviti iznosi oko 2.300 m2, a sanacijom će se na postojeće rukometno i odbojkaško igralište postaviti višeslojni sustav visoke elastičnosti, tribine kraj igrališta će se obnoviti bojanjem te će se postaviti nove zaštitne mreže kraj odbojkaškog igrališta, nove košarkaške table s mrežom te će se postojeća konstrukcija koševa i golova obnoviti bojanjem. Sve to trebalo biti završeno u roku od 50 radnih dana od potpisa ugovora.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec, viši savjetnik za kapitalne projekte Davor Karas, uime Veleučilišta u Križevcima prodekan Silvije Jerčinović, ravnatelj Srednje gospodarske škole Križevci Toni Svoboda i ravnateljica Učeničkog doma Križevci Snježana Majić te predstavnici izvođača radova.

potpisivanje ugovora drnje kž (1) potpisivanje ugovora drnje kž (2) potpisivanje ugovora drnje kž (3) potpisivanje ugovora drnje kž (4) potpisivanje ugovora drnje kž (5) potpisivanje ugovora drnje kž (6) potpisivanje ugovora drnje kž (7) potpisivanje ugovora drnje kž (8) potpisivanje ugovora drnje kž (9) potpisivanje ugovora drnje kž (10) potpisivanje ugovora drnje kž (11) potpisivanje ugovora drnje kž (12) potpisivanje ugovora drnje kž (13) potpisivanje ugovora drnje kž (14) potpisivanje ugovora drnje kž (15) potpisivanje ugovora drnje kž (16) potpisivanje ugovora drnje kž (17) potpisivanje ugovora drnje kž (18)