🖼️|🎦 Župan Kožić poručio: ‘U energetsku obnovu Srednje škole Vrbovec uloženo je 13,7 milijuna kuna’

5. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 🖼️|🎦 Župan Kožić poručio: ‘U energetsku obnovu Srednje škole Vrbovec uloženo je 13,7 milijuna kuna’


Srednja škola Vrbovec energetski je obnovljena, a danas je završene radove obišao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj i ravnateljica škole Mirjana Pušić.

Župan Kožić je istaknuo kako je najznačajnije u ovom projektu smanjenje troškova za grijanje za 74 posto.

-I emisija CO2 bit će manja za 80 posto. Također, i kvaliteta boravka bit će bolja, nego je bila prije same obnove. Vrijednost investicije je 13,7 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 6,2 milijuna kuna, dok je Zagrebačka županija osigurala 7,5 milijuna kuna.

-Na prostoru županije imamo četiri ovakve energetske obnove ukupne vrijednosti 62 milijuna kuna, 27 milijuna su sredstva EU fondova, dok je 35 milijuna su sredstva iz proračuna Zagrebačke županije.

kozic

Značajniji iznosi su uloženi su škole u Velikoj Gorici i Ivanić Gradu, a pripremljeno je još šest projekata energetske obnove. Čekamo natječaje i mi ćemo se prijaviti. Pored škola prijavit ćemo i energetsku obnovu tri doma zdravlja, a to smo učinili već ovdje u Vrbovcu, gdje su troškovi značajno pali – kazao je Kožić i napomenuo kako Županija ulaže i u novu kapitalnu izgradnju škola i dvorana.

-U tijeku su u izgradnji dvije sportske dvorane i jednu škola. Školu proširujemo s dvoranom. Za oko mjesec dana slijedi nam otvorenje radova nove osnovne škole u Strmcu, Sveta Nedjelja (oko 55 milijuna kuna), nova dvorana u Graberju Ivanečkom, ukupna vrijednost tih radova je oko 120 milijuna kuna. Ukupno ulažemo 140 milijuna kuna što u novogradnju, što u dogradnju te u rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola.

Bez investicija nema razvoja i brojni investitori investiraju u prostor Zagrebačke županije – zaključio je župan.

Gradonačelnik Kralj je kazao kako je Grad uz energetsku obnovu škola i vrtića dobio i lijepu sliku u gradu te da je centar skoro cijeli energetski obnovljen.

kralj

-Grad priprema još četiri projekta energetske obnove za koje čekamo natječaje. Sigurni smo i da Županija neće tu zaostajati te de će i dalje ulagati u naš grad – poručio je Kralj.

Ravnateljica Pušić je dodala kako joj je posebno drago što je srednja škola energetski obnovljena.

pusic mirjana

– Ne samo zbog spomenutih ušteda, već i zbog toga što je sada u školi ugodno boraviti, ugodno raditi u njoj i ugodno je učiti. Učenici, nastavnici i svi djelatnici zahvaljuju Županiji na uloženim sredstvima – zaključila je ravnateljica.

PRO_9471 PRO_9475 PRO_9482 PRO_9496 PRO_9503 PRO_9508 PRO_9514 PRO_9521 PRO_9528 PRO_9550 PRO_9558 PRO_9563 PRO_9573 PRO_9587 PRO_9612 PRO_9631

Facebook Comments