Građane Križevaca i posjetitelje ove godine očekuje bogat program Adventa u Križevcima koji će se odvijati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Adventski vijenac ukrašen je Križevačkom čunčanom čipkom, izvornim križevačkim suvenirom, u čijoj izradi sudjeluju vrijedne križevačke čipkarice. Večeras je održano paljenje prve adventske svijeće, a molitvu i blagoslov izrekao je velečasni Dejan Jaić, dok je adventske pjesme izveo zbor mladih „Crisinus“.

Paljenje božićnih lampica, otvorenje klizališta kao i ugostiteljska ponuda te događanja za sve generacije, građane očekuje od 3. prosinca. U sklopu Adventa održat će se humanitarne akcije, tradicionalni Božićni sajam, predstave za djecu, dolazak sv. Nikole i Djeda Božićnjaka, Moto mrazovi, plesni nastupi, doček Nove godine za djecu u podne uz predstavu i animaciju kao i tradicionalni doček Nove godine na Strossmayerovom trgu u ponoć uz koncert Đanija Stipaničeva.

Ove će godine manifestacija ‘Advent u Križevcima biti u znaku promocije vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, pa će se tako održati nova događanja pod nazivom ”Večeri klizanja & kuhanog vina” s bogatim programom raznih događanja eno-gastro tematike s ciljem promocije vina, ali i drugih proizvoda vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, a sami troškovi programa, uključujući i najam klizališta, financirani su u okviru EU projekta „Cross-border wine routes 2“ sufinanciranog od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

Budući da su financijska sredstva za najam klizališta osigurana EU projektom ”Cross-border wine routes 2”, korištenje klizališta se neće naplaćivati, a posjetitelji će moći klizati na svojim klizaljkama ili ih unajmiti na klizalištu.

adventska-svijeca-krizevci-01 adventska-svijeca-krizevci-02 adventska-svijeca-krizevci-03 adventska-svijeca-krizevci-04 adventska-svijeca-krizevci-05 adventska-svijeca-krizevci-06 adventska-svijeca-krizevci-07 adventska-svijeca-krizevci-08 adventska-svijeca-krizevci-09 adventska-svijeca-krizevci-10