Već nekoliko godina križevački Klub kulture nudi poslastice za ljubitelje jazza. Prvotno zamišljen kao višednevni festival, jazz program Kluba kulture prerastao je u stalnu sezonu koncerata, oko kojih se okuplja publika svih naraštaja.

Ove nedjelje u Križevcima su nastupili vrhunski glazbenici ‘Jazz Vid Jamnik – Ratko Zjača European Quartet. Četiri vrhunska glazbenika predvođeni su virtuozom vibrafonistom Vidom Jamnikom, kojega je legendarni Boško Petrović označio svojim nasljednikom.

Slovenac Vid Jamnik odabran je među pet najboljih mladih europskih jazz glazbenika. Ne manje impresivna biografija je gitarista Ratka Zjače, čija je karijera napunila tri desetljeća na sceni. Usavršavao se u Rotterdamu, a potom u New Yorku, te se okušao i kao glazbeni pedagog. Laureat je mnogih strukovnih nagrada, nacionalnih i međunarodnih. Kvartet upotpunjuju kontrabasist Makedonac Martin Đakonovski, te slovenski jazz bubnjar Jože Zadravec.

Publika je uživala u koncertu, ali istovremeno i u obnovljenom interijeru Kluba kulture, koji svojim jubilejskim uređenjem i obnovom sve više dobiva na ugođaju klubova upravo iz zlatnog doba jazz glazbe, te i dalje jača kao nadregionalna pozornica jednako mainstream kao i alternativne kulture.

jaszz-u-klubu-kulture-01 jaszz-u-klubu-kulture-02 jaszz-u-klubu-kulture-03 jaszz-u-klubu-kulture-04 jaszz-u-klubu-kulture-05 jaszz-u-klubu-kulture-06 jaszz-u-klubu-kulture-07 jaszz-u-klubu-kulture-08 jaszz-u-klubu-kulture-09 jaszz-u-klubu-kulture-10 jaszz-u-klubu-kulture-11 jaszz-u-klubu-kulture-12