Ivan Magdić (22) iz Čabraja kod Križevaca ulovio je u nedjelju popodne divovskog soma na jezeru Čabraji. Naime, mladi je ribič, unatoč godinama, do sada stekao zavidno ribičko iskustvo, te iako je krenuo u lov na puno manjeg smuđa, uspio se snaći kada mu je udicu zagrizla grdosija od 212 centimetara i 60-ak kilograma.

– Do sada sam najviše lovio šarane. No, prije nekoliko godina sam počeo i ‘blinkati’ i ovoga puta sam s tankim flaksom 0,10 mm i na štapu od 2,70. Hodao sam za njim sat i pol oko jezera i definitivno je to bio ribolov za pamćenje. Mislim da je do sada bio rekord jezera som od 55 kilograma i da sam ga ovime uvelike prešišao – kazao je.

Kazao je kako je prvotno nagađao s Antoniom Đurakićem koji mu je pravio društvo je riječ o somu ili tostolobiku, no kada se riba konačno pokazala na površini nakon nekih sat vremena tek onda mu je proradio adrenalin.

– Srce mi je lupalo kao ludo od uzbuđenja. Nakon nekoliko pokušaja uspjeli smo ga usačiti i izvaditi na suho. Prvo smo ga izmjerili i dug je 212 cm, nakon toga je uslijedilo vaganje i vaga koja važe do 50 kg nije bila dovoljna da izvaže tu ribu, druge vage koja važe više nismo imali. Hvala Antonijo Đurakić na sačenju i na pomoći kod slikanja – poručio je.

ivan magdić som (2) ivan magdić som (3) ivan magdić som (4) ivan magdić som (5) ivan magdić som (6) ivan magdić som (7) ivan magdić som (8) ivan magdić som (9) ivan magdić som (10)